Култура

Дервентски глумци дио
„Змајевих дечијих игара“

Полазници старије групе основаца Драмског студија који дјелује под окриљем Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ имаће прилику да се добро познатом представом „Змај, дама и остала банда“ представи на сцени 66. фестивала „Змајеве дечије игре“ у Новом Саду.

Фестивал, којим ће ове године бити обиљежено 190 година од рођења Јована Јовановића Змаја, биће одржан под слоганом „Свака звезда има свога пута“, а окупиће професионалне и најмлађе умјетнике од 5. до 11. јуна у Новом Саду.

– Наша представа је прошла селекцију овогодишњег фестивала посвећеног Чика Јови Змају и ми смо свакако пресрећни због прилике да представимо наш град у најбољем свјетлу. Ово је велика част, признање и понос за све који нас подржавају и вјерују у драмски одгој – рекао је драматург и ментор Драмског студија Синиша Тешановић.

У оквиру дана посвећених Чика Јови, планирана је реализација 120 фестивалских програма укључујући књижевне, драмске, музичке, ликовне, мултимедијалне и сегменте нових медија, а који обухватају, представљају и афирмишу дјечије и стваралаштво.

Related posts

Незаборавно музичко
путовање уз Асима Сарвана

Derventski List

ПРЕМИНУО ЗОРАН РАНКИЋ, ПОПАРА ИЗ „СРЕЋНИХ ЉУДИ“

admin

„Арт сцена“ доноси бајке за најмлађе

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još