ИЗДВОЈЕНОСпорт

ДЕРВЕНТСКИ КОШАРКАШИ ПОБЈЕДНИЦИ У ТРИ КАТЕГОРИЈЕ

Турнир у баскету 3×3 Лиге Републике Српске и БиХ окупио је протеклог викенда у Дервенти 38 екипа, а најбоље 1. септембра у Бањалуци очекује одмјеравање снага са побједницима свих 18 одржаних турнира.

Ради се о турниру који се игра под покровитељством ФИБА, а најбоље партије на паркингу испред хипермаркета „Корт“ имала је, у сениорској конкуренцији, екипа „Монте Карло“ Дервента, док је међу јуниорима побједу однијела „Месница Нединић“, такође из Дервенте. Модричани окупљени у екипи „Алумонт“ били су најбољи у категорији пионира, а у кадетској групи тријумфовао је „Електрон“ Дервента.

Никола Нединић, један од организатора, казао је да су Дервенћани могли да погледају утакмице између 38 екипа, подијељених у 16 сениорских и 22 млађих категорија.

Један од организатора Јовица Бардак казао је да је циљ да турнир достигне највиши ниво ФИБА.

– За одржавање турнира од велике помоћи је била подршка генералног покровитеља турнира начелника општине Милорада Симића, „Корт“ маркета, фирме „Стратус“ из Подгорице, али и многих других привредних субјеката – рекао је Бардак.

Симић, који је у недјељу присуствовао завршници турнира, казао је да тог дана Дервента заблистала правим спортским сјајем.

– Истог дана када смо уручили 130 диплома маленим пливачима и угостили 800 дјеце на фудбалском турниру, задовољство је присуствовати и турниру у баскету. Организатори овог турнира имају моју свесрдну подршку, јер ова младост, памет, љубав, воља и знање итекако заслужују пажњу и поштовање. Важно је нагласити да је Дервента изњедрила младе људе попут Николе Нединића, што је за сваку похвалу – рекао је Симић.

Related posts

Зимска служба у приправности

admin

Сигуран и топао дом свим корисницима

admin

НИЧЕ НОВА БОЛНИЦА У ДОБОЈУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još