ИЗДВОЈЕНОНовости

Дервентски лист поносни дио историје града

Стогодишња традиција новинарства, којом се не могу похвалити ни много веће средине, служи Дервенти на понос, а Дервентски лист, као учесник у писању историје свог града, и сам је постао дио ње.

Поручио је то начелник општине Милорад Симић који је данас са сарадницима и шефом Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини РС Игором Жунићем поводом 108. рођендана посјетио редакцију листа.

– За малу средину као што је Дервента, овакве ствари су заиста од великог значаја. Ове новине су дио историје наше општине, али су и оне писале историју, то не смијемо занемарити – казао је Симић те похвалио екипу која је заслужна за то да Дертвентски лист угледа свјетлост дана сваког четвртка, без изузетка.

– Овдје ради мала екипа која свој посао обавља професионално, ваљано и објективно. Задржавају рејтинг, те прате сва дешавања битна за нашу општину, а понекад и дешавања из окружења – додао је он.

Начелник општине је нагласио да се не смију заборавити људи који су дали свој допринос да лист поживи 108 година и новину подизали из пепела.

– Велико хвала и плејади људи који данас нису овде, а неки нису ни међу живима, али су оставили свој неизбрисив траг у историји листа – рекао је Симић.

Директор и главни уредник Дервентског листа Чедо Вујичић је искористио прилику да се, у своје, али и у име чланова редакције, захвали што баш лист имам част да даје допринос очувању традиције.

– Припала нам је веома важна улога, а то је да баштинимо за Дервенту, али и мало шире, веома важну традицију, а то је постојање Дервентског листа који траје 108 година – казао је Вујичић, те подсјетио да је први број, тада Дервентског котарског листа, из штампе изашао 12. децембра 1912. године.

– Први уредник листа је био Иван Радошевић, а од тада до данас, свјетлост дана угледало је 27.780 страница Дервентског листа – рекао је Вујичић подсјетивши да је Дервентски лист други штампани медиј по старости, послије Политике, на просторима бивше Југославије, који је преживио и који и даље излази.

Редакцију Дервентског листа чини пет радника, уз троје запослених који не учествују директно у припреми новине.

Related posts

Измијењен режим саобраћаја
на кружном току „Рампа“

Derventski List

Увјерен сам да ће лист
надживјети и надолазеће генерације

Derventski List

Велики дан за
епархију и Дервенту

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još