Култура

Дервенћанима изложена поставка „Скривена нит“

Изложба „Скривена нит“ ауторке Јелене Бардак окупила је вечерас у Центру за културу велики број љубитеља сликарства, а Дервенћани ће поставку моћи да погледају до 18. маја сваким радним даном од седам до 15 часова.
Изложбу је отворио директор Центра за културу Јеленко Живковић, а ради се о деветој самосталној изложби академске сликарке која живи и ствара у Дервенти.

Сама поставка „Скривена нит“ састоји се од три наизглед неспојиве цјелине, а то су пејзаж, мачке и лавиринт. На основу тих цјелина ауторка је написала и текст који их је објединио, а који је прочитала пред присутнима.
– Иза нас је један тежак период и требало је то све превазићи. Успјела сам нешто да урадим и створим у тим данима. Три су потпуно различите теме, а то су пејзаж, мачке са својим различитим расположењима и пронаћи прави пут – лавиринт. На први поглед неспојиво, али суштински веома повезано скривеном невидљивом нити. Моја идеја ове изложбе јесте: У тамном ходнику живота љубав је нит која те води ка свјетлости – рекла је Бардак захваливши се присутнима на подршци у овом за њу веома битном тренутку.
Јелена Бардак рођена је у Сарајеву 1969. године, а од 2002. године живи у Дервенти у којој ради као професор ликовне културе. Студирала је сликарство на Академији ликовних умјетности у Сарајеву, а студије завршила на Факултету ликовних уметности у Београду 1995. године у класи Моме Антоновића.

Related posts

Најмлађи уживали у позоришној посластици

admin

„Јазавац пред судом“ затворио „Пркос – фест“

admin

Роман „И ја сам
рођена“ настао у даху

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još