Друштво

Дервенћани да се
ослоне једни на друге

Поводом 10. децембра, Дана људских права и Дана Интернационалног мултирелигијског и интеркултуралног центра „Заједно“, који ове године прославља 21 годину постојања организовали смо дружење у нашим просторијама са жељом да са суграђанима прославимо и обиљежимо ове датуме, а поручила бих да је потребно да се ослонимо једни на друге и помажемо колико можемо, казала је предсједница ИМИЦ-а у Дервенти Јасмина Радановић.
-У данашње вријеме потребно је да подржимо једни друге, да Дервента добије онај сјај који је прије имала. Дервенћани то имају у себи, само понекад то буде у неком другом плану. Мислим да се требамо окренути једни према другима и да нам је у томе снага – казала је Радановићева.
Једна од оснивача и бивши руководилац ИМИЦ-а Фадил Пелесић истиче да је овај центар испунио ону мисију коју су приликом оснивања себи поставили.
– На овај начин кроз свој рад ми смо промовисали Дервенту као мјесто заједничког живљења, узајамног поштовања и драго ми је да смо имали подршку локалне власти, јер без тога, посебно у првим годинама, било би тешко. Ми смо организација за коју се зна не само у Дервенти, БиХ већ и у свијету. Кроз манифестације повезали смо људе, направили на неки начин инвентуру да има још људи који живе да нешто лијепо и добро иза себе оставе. То је оно што нама даје снагу и није нимало лако радити у овим условима, али када човјек направи инвентуру тога шта је све направљено онда мора бити задовољан – казао је Пелесић, који је присутнима на дружењу прочитао и писмо градоначелника Милорада Симића, у којем је ИМИЦ-у пожелио успјешан наставак дјеловања и честитао обиљежавање значајних датума.
Дружењу су присуствовали чланови Хора „Мозаик“, предсједник Удружења пензионера Вељко Спасенић, сестре милосрднице из Самостана „Мајке Лујзе“ у Дервенти и други гости.

Related posts

Због уличне трке поподне без
саобраћаја у неколико улица

Derventski List

Вијетнамска свиња дио тора у Осињи

admin

Сутра сусњежица и снијег

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još