Култура

„Десанкино прољеће“ омаж великој пјесникињи

Вече поезије која слави поезију љубави, чистоте, заноса младости и искрености, а у част једне од најпознатијих и најомиљенијих пјесникиња Десанке Максимовић приређено је вечерас у дервентском Центру за културу за све љубитеље писане ријечи.

Пјесничко вече које је понијело назив „Десанкино прољеће“ организовано је на иницијативу Актива жена Социјалистичке партије Дервента на челу са предсједницом Јасмином Радановић, а осмишљено је у виду рецитација, али и представљања аудио записа саме ауторке.

– Десанка Максимовић је рођена на данашњи датум, а у нашем граду још ниједно вече није било посвећено њој, тако да је идеја потекла одатле, а обзиром да се она сматра пјесником прољећа, ово вече и носи назив „Десанкино прољеће“. Ово вече замишљено је као сјећање на Десанку и њен рад, а отворено је аудио записом пјесме „Опорука“, потом су услиједиле рецитације, а присутни су упознати и са Десанкином биографијом, мотивима који су доминирали њеном поезијом, као и поруку коју је ова велика пјесникиња упутила будућим генерацијама – објаснила је Радановићева додавши да се нада да ће овакве вечери бити учесталије у нашем граду, те да ће на тај начин неправедно занемарена велика имена људи који су оставили трага у књижевности и умјетности стално бити помињана.

Књижевној вечери присуствовале су и потпредсједнице актива жена СП-а, чланови партије и суграђани, као и потпредсједник Градског одбора СП-а Бојан Радановић.

Related posts

УГЉЕВИЧКИ ХАРМОНИКАШИ ОДУШЕВИЛИ ДЕРВЕНЋАНЕ

admin

СУТРА „БАЛКАНСКА МЕЂА“ И „ДАМБО“

admin

Концерт „Мој пријатељ клавир“ вечерас

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još