ИЗДВОЈЕНОНовости

ИЗАБРАНА НАЈЉЕПШЕ УШАРАНА ЈАЈА И НАЈБОЉИ ЦРТЕЖИ

Плато испред Саборног храма Успења Пресвете Богородице врвио је данас од малишана који су украшавали и осликавали васкршња јаја током радионице коју трећу годину заредом организује Коло српских сестара „Царица Милица“.

  • На радионици је четворочлани жири, у саставу балетски педагог Емина Башић, професор музике Милијана Жунић, Вишња Лазић и Вук Пијетловић, изабрао три најљепше украшена јајета и три цртежа са васкршњим мотивима, а побједници награду сутра треба да преузму у храму, послије васкршње службе.
  • Најљепши цртежи радови су Стефани Станић, Валентина Лазаревић и Кристина Драгојевић, док су јаја најљепше украсили Милица Лазаревић, Андреа Боројевић и Лара Ћетковић.
  • У Колу српских сестара истичу да је радионица из године у годину све посјећенија, а за ову годину припремљено је 1.500 јаја.

    • Идеја нам је да сваке године ова наша радиоца буде посјећенија, јер је Велика субота дан када ишчекујемо највећи хришћански празник Васкрс, дан који је пун оптимизма и обећања. Драго нам је да су дјеца ту, јер кроз овај рад покушавамо да их научимо стрпљењу, као и да их научимо зашто се то ради, зашто баш црвено јаје и слично. Коло ради на томе да шири православље, заједништво и светосавље, како би дјеца осјетила радост Христовог васкрсења – рекла је предсједница КСС Ђурђа Додиг Пијетловић подсјетивши да за једним столом чланице показују и уче дјецу традиционалној техници шарања васкршњих јаја воском.

    Одржавање радионице, као и прошле године, подржала је општина Дервента, која је обезбиједила 40 одсто средстава, а преостали износ је од чланарина. Малишани су уз сокове, пецива и слаткише могли да предахну од украшавања јаја.

    Related posts

    ЕВИТИН „ЛЕПТИР СЛИКАР“ СТВОРЕН ДА ТРАЈЕ

    admin

    УЗИМАЊЕ БРИСЕВА И ПРЕГЛЕД СТОЛИЦЕ ОД 15. ЈУЛА

    admin

    Укринa не
    пријети изливањем

    Derventski List

    Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još