ДруштвоРС-РЕГИЈА

Десет пресретача од сутра на путевима у РС

Путевима Републике Српске од сутра ће крстарити десет необиљежених службених возила, пресретача, у којима су уграђени савремени мобилни радарски системи за мјерење брзине кретања моторних возила.

– Мобилни радарски системи „EKIN“ раде на принципу мјерења брзине кретања моторних возила у покрету и стационарном моду и имају могућност детекције брзине моторних возила у пет саобраћајних трака. Детекција брзине се врши аутоматски, истовремено у долазном и одлазном правцу. Евидентирани прекршај има двије фотографије са подацима прекршаја прекорачења прописане брзине и видео запис у трајању од 12 секунди – саопштено је из МУП-а Српске.

Додали су још и да је неприлагођена брзина кривац за 19 одсто саобраћајних незгода за првих 11 мјесеци ове године, а да је у чак 40 случајева неприлагођена брзина узроковала смрт.

Такође, Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује и на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе и прописана ограничења брзине кретања, те да одговорним понашањем не угрозе свој живот и животе других учесника у саобраћају.

Related posts

ТОВЉЕНИЦИМА СКОЧИЛА ЦИЈЕНА

admin

Савремено и занимање будућности

admin

Органска производња хвата замах

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još