Новости

Дневним редом доминирају планови
јавних установа и кадровска питања

Прва овогодишња сједница градског парламента биће одржана у четвртак, 2. фебруара, а пред одборницима ће се наћи 32 теме, међу којима су планови рада јавних установа и предузећа за ову годину и више кадровских питања, усаглашено је на данашњој сједници скупштинског колегијума.

На дневном реду ће се, између осталог, наћи Приједлог одлуке о поступку давања у закуп пољопривредног земљишта у својини града, као и извјештај о реализацији расподјеле подстицаја за развој пољопривреде и села у протеклој години, а ријечи ће бити и о Нацрту стратегије развоја социјалног становања од 2023. до 2031. године.

Одборници ће разматрати и програме рада и финансијске планове јавних установа за текућу годину и то Дома здравља, Центра за социјални рад, Народне библиотеке „Бранко Радичевић“, Центра за културу, Спортског центра, Туристичке организације и Геронтолошког центра, те финансијски план предшколске установе „Трол“, као и Програм рада и план пословања „Дервентског листа и Радио Дервента“.

Биће разматрани и приједлози одлука о продаји двије гараже у својини града путем лицитације и о условима, начину држања и заштите паса и мачака на подручју града.

Одборници ће разматрати разрјешење вршилаца дужности чланова управних одбора Спортског центра, Центра за културу и Центра за социјални рад и именовање на ове позиције, а требало би да буде разријешен и вршилац дужности члана Управног одбора Туристичке организације, те  именован члан овог одбора.

Међу темама је и објављивање огласа за именовање два члана Градске изборне комисије и именовање Комисије за провођење поступка по огласу за именовање два члана Градске изборне комисије.

На приједлог градоначелника на дневном реду идућег засједања наћи ће се и Приједлог одлуке о оснивању форума за безбједност грађана Дервенте и Приједлог рјешења о разрјешењу вршилаца дужности чланова Управног одбора Дома здравља и именовање на те функције.

Нови одборник

На предстојећем засједању требало би да буде попуњен Клуб одборника СДС-а, који је остао упражњен послије одласка шефа овог клуба Пере Ђурића у посланичке клупе Народне скупштине РС. Нови одборник биће Славко Топаловић.

Related posts

НАПРЕДУЈЕ ИЗГРАДЊА ВАТРОГАСНОГ КОМПЛЕКСА

admin

НОВА НАРЕДБА О РАДУ УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА У ДЕРВЕНТИ

admin

Свака жртва је
непролазна рана

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još