РС-РЕГИЈА

ДОБОЈ: НЕМА БОЈАЗНИ ДА ЋЕ БОСНА УГРОЗИТИ ГРАД

Градоначелник Добоја Борис Јеринић поручио је да нема бојазни да ће ријека Босна угрозити град, као и да је градски Штаб за ванредне ситуације на данашњој ванредној сједници усвојио план одбране од поплава за ову годину.

Јеринић је након показне вјежбе брзине постављања заштитне бетонске ограде уз магистрални пут рекао новинарима да је град спреман на ову врсту одбране од поплава.

– На ванредној сједници одржаној јутрос утврђено је да у приправности имамо 50.000 врећа, уз раније набављену машину за њихово пуњење – изјавио је Јеринић и додао да је локална Цивилна заштита ступила у контакт са 17 привредних субјеката са којима град има уговор за дјеловање у ванредним ситуацијама.

Он је рекао да се предузимају све неопходне припреме, те да су представници градске власти у комуникацији са локалним заједницама узводно ријеком Босни, чији је водостај испод коте редовне одбране од поплава.

Јеринић наводи да би површинске воде и бујични потоци могли бити проблем, али и да се та кризна мјеста надзиру.

– Не очекујем веће проблеме, али бићемо у сталном засједању и урадићемо све што буде било потребно – рекао је Јеринић.

Начелник градског Одјељења за Цивилну заштиту Мирослав Милошевић рекао је да је ниво ријеке Босне у благом паду од Сарајева према Шамцу.  Он је као критичне тачке навео локацију на улазу у град, добојско насеље Баре и зауставно подручје потока на локацији бивше шећеране.

(Срна)

Related posts

Повољнији одмор у Српској до краја октобра

admin

Јавни позив за исплату накнаде за родитеље отворен до краја године

admin

Потрошачка корпа за мјесец поскупјела за око 27 КМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još