ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ДОБРОДОШЛИЦА ПРЕДШКОЛЦИМА У ВРТИЋУ „ТРОЛ“

У Дјечијем обданишту „Трол“ данас је организована добродошлица малишанима који ће похађати програм припремне наставе пред полазак у школу и њиховим родитељима, а којој је присуствовао и начелник општине Милорад Симић.

Он је будућим првачићима, уз најљепше жеље, подијелио „Цврчкове комплете“ вјежбанки, које им је обезбиједио, а ради се о дидактичком материјалу.

Симић је изразио задовољство бројем уписане дјеце.

  • Данас овдје дијелимо радост са родитељима и дјечицом која се припремају за полазак у први разред основне школе. Општина је скромно, да мало олакша родитељима, издвојила око 5.000 марака за куповину овог дидактичког материјала. Поред тога, веселимо се куповини дјачких торби, што је још једна велика радост и срећа, коју подијелимо са бакама, декама и родитељима. То је гест који, сигуран сам, дјеца памте за читав живот – казао је Симић.

Директорица вртића “Трол” Гордана Симић изразила је задовољство чињеницом да припремни програм обухвата 146 дјеце.

  • У нашој установи је смјештено 131 дијете, док је једно одјељење од 15 малишана издвојено у Основну школу “Ђорђо Панзаловић” у Осињи, због лакшег доласка оних који су са тог подручја. Захвалност дугујемо начелнику општине, који је спонзорисао сав дидактички материјал, односно, “Цврчков комплет”. То ће много значити родитељима, јер неће морати да издвајају додатна средства која су потребна за овакве материјале – истакла је Симићева.

Она је додала да од самог почетка, тачније, од када Министарство просвјете и културе РС организује Припремни програм у години пред полазак у школу, “Трол” у њему учествује. Програм ће трајати од 1. марта до 1. јуна, а дјеца ће сваки дан боравити у установи, гдје се припремни програм одвија и то по три часа дневно.

  • У нашем вртићу дјеца ће боравити од 16 до 19 часова. Ове године за предшколце организована је Школица спорта, тако да ће родитељи имати прилику да укључе дјецу у тај специјализовани програм. Сви смо свјесни колико су спортске активности важне за здрав живот и напредак дјетета – казала је Симићева.

Директор фирме “Цврчак” Бошко Блесић рекао је да је, уз подршку Републичког педагошког завода, урађен веома квалитетан пројекат, те да садржај вјежбанки прати наставни план и програм.

 

Related posts

Од вртића се опростили маштовитом приредбом

admin

ДРУЖЕЊЕ И ПОКЛОНИ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ

admin

ПРЕПОРУКЕ ЗА КОРИШЋЕЊЕ КЛИМА УРЕЂАЈА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još