ИЗДВОЈЕНОНовости

ДОДИК: ВРАТИТИ НАСТАВУ У ШКОЛЕ ОД ПОНЕДЈЕЉКА

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да наставу у школама треба вратити од понедјељка, како је и предвиђено.

  • Школе треба вратити од понедјељка, али дати и јасне препоруке школама и локалним заједницама – рекао је Додик на састанку званичника Републике Српске са представницима здравственог сектора, надлежних институција и представницима локалних заједница поводом сложене епидемиолошке ситуације у Републици Српској који се управо одржава у Бањалуци.

Истакао је да је потребно заштити ученике и наставно особље.

Додик је истакао да неће бити враћено ванредно стање у РС и да је смањење радног времена у угоститељским објектима неопходна мјера.

Оцијенио је да се мора пооштрити инспекцијски надзор.

„Нећемо уводити ванредно стање, али тражимо поштивање мјера које се доносе. Требамо се борити за то да се не затворе границе“, рекао је Додик.

Истакао је да је прије сат времена разговарао с предсједником Србије Александром Вучићем, те да неће бити затварања граница између Српске и Србије.

Сматра да викендом треба забранити журке, јер се ништа неће десити ако се такве забаве одложе.

„Ноћне клубове треба затворити. То није уперено против њихових власника, већ да се заштитимо“, навео је Додик.

Жељка Цвијановић, предсједница Српске, рекла је да је много тога у Српској урађено од почетка епидемије, али да је још много изазова, те да нико не зна колико ће оваква ситуација још трајати.

Цвијановићева је рекла да има много ствари које су предузимане у протеклом периоду.

  • Била је и интервенција према привреди, захваљујући чему су сачувана многа радна мјеста. Широм РС се крећем, разговарам са начелницама, и сви су рекли да су захвални за помоћ. Ми смо много тога урадили, али пред нама остаје још много изазова – рекла је Цвијановићева.

Радован Вишковић, премијер РС, истиче да борба траје већ осам мјесеци, те да је у том пероду донесено близу 300 закључака, препорука и тако даље.

  • Мјере које смо предузимали у претходном периоду нису ништа што смо ми измислили, то је оно што СЗО препоручује, што земље региона, Европе и свијета чине – рекао је Вишковић.

Related posts

ДРУЖЕЊЕ УЗ ПОСАВИНУ У СРЦУ

admin

ДЕРВЕНТА УГОСТИЛА ОКО 400 ПРЕДШКОЛАЦА

admin

Једногласно усвојен сет закона о повећању плата

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još