ИЗДВОЈЕНОНовости

ДОДИК – СИМИЋ: ПОДРШКА ИНФРАСТРУКТУРНИМ ПРОЈЕКТИМА

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарао је данас у Дервенти са начелником општине Милорадом Симићем, а главне теме биле су развојни и инфраструктурни пројекти на подручју општине и регије.

  • Разговарали смо о томе да учврстимо наше настојање да Брод и Дервенту треба повезати брзом цестом са Ауто-путем „9 . јануар“. То је дио онога што смо раније договорили, а говорили смо о спорту и неким другим важним инфраструктурним пројектима – рекао је Додик.

Симић је казао Дервента, која је од потпуно ратом порушене општине сазрела у привредно чудо и достигла сам привредни врх РС и БиХ, завређује пажњу републичких институција.

  • Апсолутно смо доминантни када је у питању извоз, а тренутни трендови показју да ће ове године статистика бити још боља. То говори да Дервенту треба благо погледати са државног нивоа у области инфраструктуре – рекао је Симић.

Састанку који је одржан у мотелу „Двор“ присуствовали су и народни посланик Игор Жунић, министар енергетике и рударства РС Петар Ђокић, начелник Брода Илија Јовичић, руководство Скупштине општине Дервента и Фудбалског клуба „Текстилац“, те начелници у Општинској управи Дервента.

За „Текстилац“

100.000 КМ

Милорад Додик је присуствовао ревијалом сусрету ветерана „Текстилца“ и „Црвене звезде“, а том приликом обрадовао је све љубитеље спорта у Дервенти најавом да ће поводом 100 година постојања, дервентском клубу бити обезбијеђено 100.000 марака. „Текстилац“ је поводом јубилеја одликовала предсједница РС Жељка Цвијановић „Орденом Његоша трећег реда“.

Related posts

ЗИМСКА СЛУЖБА УПУЋЕНА НА СЕОСКА ПОДРУЧЈА

admin

„Мали шампиони“ окупили 200 младих фудбалера

admin

ПРОШИРУЈЕ СЕ ПОТРАГА ЗА ПЕЋИЋЕМ, У ПОМОЋ СТИГЛА И ВОЈСКА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još