Култура

Домаћи умјетници излагаће уз Марка Сомборца

Прво издање нове љетње манифестације у граду „Пркос – феста“ почиње сутра изложбом радова локалних умјетника, те познатог српског аутора стрипова Марка Сомборца.

„Пркос – фест“ поникао је из  „Љетне арт сцене“, током које су у протекла два љета у Дервенти продефиловали умјетници разних жанрова, подижући културни пулс града. Нови фестивал, који се одржава под окриљем Омладинске банке, има за циљ да настави традицију промовисања домаћих и гостујућих умјетника.

– Прве вечери фестивала у Дервенту стиже аутор стрипова и карикатура Марко Сомборац који ће у нашем граду боравити два дана, а заинтересованим посјетиоцима ће током изложбе израђивати карикатуре. Осим тога, Дервенћани ће имати прилику да погледају изложбу Сомборчевих дјела, као и умјетничких остварења локалних умјетника Дајане Ћук, Јелене Бардак, Јелене Шкрбић, Зденка Бећаревића, Вује Малешевића, Саре Богдан, Бојана Радосављевића, Славена Вуковића, Добрице Поповић и Бојана Николића, те радове полазника сликарске радионице Инес Дивнић – најавили су организатори.

Неки од умјетника ствараће током саме изложбе.

Почетак изложбе планиран је у 20.30 часова на платоу испред Народне библиотеке „Бранко Радичевић“. „Пркос – фест“ требало би да траје до 15. августа.

Related posts

ПРЕПОРУКА: ЕНГЛЕСКИ ПАЦИЈЕНТ

admin

Евити признање из „Српске куће“

admin

Сликари ће четири дана
стварати на „Патковачи“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još