ИЗДВОЈЕНОНовости

Дом здравља добио ново возило

Служба хитне помоћи дервентског Дома здравља богатија је за још једно возило које је набављено средствима из буџета града, а возни парк службе која је задужена за хитне и брзе интервенције сада чини пет возила.

Директор Дома здравља Мирко Шаран рекао је данас приликом примопредаје новог возила да је превоз један од кључних предуслова за пружање ефикасне здравствене услуге пацијентима.

– Наш возни парк допуњен је са два нова санитетска возила, једно је поклон Владе РС од прије три мјесеца, а ријеч је о комплетно опремљеном возилу какво ми себи не можемо приуштити, него обично купујемо нова возила која опремамо нашом санитетском опремом, која је значајно трајнија од самог возила. Тако да исту опрему, као што су носила, сједишта, кисик и слично, искористимо за два, три возила, што је случај са возилом које смо обезбиједили средствима из буџета града – казао је Шаран захваливши се локалној управи, али и Влади РС, за донације.

– Средства за ово возило Градска управа је издвојила још прошле године, али стицајем околности усљед пандемије, нисмо успјели да га прије добијемо. Поред ова два нова возила, имамо још три возила која су у врло добром стању и на тај начин смо комплетирали возни парк – објаснио је Шаран.

Градоначелник Милорад Симић подсјетио је да је из буџета града прошле године издвојено 60.000 КМ за набавку новог санитетског возила.

– Сувишно је говорити колики значај возила за Хитну помоћ. Осим 60.000 КМ за возило, прошле године смо издвојили и 50.000 КМ за као знак захвалности радницима Дома здравља који су се лавовски борили и радили даноноћно током пандемије, а потом и 65.000 КМ, дакле по 500 КМ сваком запосленом у Дому здравља – казао је Симић.

Да ће нова возила обезбиједити ефикаснији и бржи транспорт пацијената истакао је један од возача Службе хитне помоћи Данијел Стјепановић.

– Нова возила су значајна јер су стара истрошена и немају добар учинак – рекао је Стјепановић додавши да у овој служби дневно имају у просјеку пет-шест интервенција.

Рендген апарат

Градоначелник је додао да је у плану набавка новог рендген апарата.

– Планирамо набавку рендген апарата, јер је овај постојећи већ превазиђен, тако да за то правимо конструкцију, како бисмо нашим суграђанима обезбиједили квалитетније лијечење – истакао је Милорад Симић.

Related posts

РАФИНЕРИЈА ДЕРВЕНТИ ПОНУДИЛА ГАС

admin

„ДУАЛ“ ДО КРАЈА ЈУНА У ДОБОЈСКОЈ РЕГИЈИ

admin

Учитељица Наташа Плавшић понос Дервенте

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još