ИЗДВОЈЕНОНовости

Дом здравља стојички савладао изазове

Градоначелник Милорад Симић посјетио је данас дервентски Дом здравља, приликом чега је истакнуто да је ова здравствена установа успјешно одговорила на све изазове у протеклом периоду, стајући на прву линију одбране у пандемији корона вируса.

При томе, Дом здравља је, и у протеклом, изазовном периоду успио да задржи финансијску стабилност, чиме се може похвалити тек мањи број здравствених установа у Републици Српској.

Симић је, лично упутивши захвалност колективу од 130 запослених, истакао да су пожртвованошћу и квалитетним радом заслужили поштовање.

– Дервентски Дом здравља, у поређењу са другим домовима здравља у Српској, који раде са истим капацитетом, а биљеже енормне губитке, показао је домаћинско пословање. Због тога директор Мирко Шаран и сви запослени, заслужују похвале – истакао је градоначелник додавши да је овај мали, али добро уходани колектив, показао колико вриједи управо у тешким тренуцима.

– У вријеме пандемије корона вируса Дом здравља се итекако добро снашао, а посебно служба за епидемиолошку заштиту – нагласио је Симић нагласиши да је град одлучан да кроз финансијску подршку искаже захвалност овој здравственој установи.

–  Опредијелили смо се да из буџета издвојимо 60.000 марака за набавку санитетског возила, што је постала пракса сваке године. Такође, обезбиједили смо и 50.000 КМ као вид подршке радницима, а потом, као знак захвалности за посебно залагање одлучили смо да из буџета града запосленим у Дому здравља буде исплаћено по 500 марака. Промјена скупштинске већине је олакшала усвајање ове одлуке, иако вјерујем да не би било другачије и да се није десила та промјена. Овај вид подршке, истина, тек је симболична, али за ове људе значајна. То су ми и показали данас својим дочеком – нагласио је Симић.

Директор Дома здравља Мирко Шаран рекао је да је протеклу годину, поред пандемије вируса корона, обиљежио и наставак добре сарадње са локалном управом и градоначелником.

– Ја сам данас сретан човјек. Завршавамо једну изузетно тешку годину обиљежену пандемијом корона вируса, годину коју смо извукли без фенинга дуговања у смислу плата, пореза и доприноса за запослене, а с друге стране посао је добро и квалитетно обављен. Имао сам врло квалитетну сарадњу са локалном управом, посебно са градоначелником, и уз подршку Министарства здравља и социјалне заштите и Фонда здравственог осигурања успјели смо да одолимо изазовима – казао је Шаран.

Он је истакао да је финансијска подршка од око 180.000 КМ на годишњем нивоу итекако значајна, те је најавио набавку новог санитетског возила које ће бити купљено уз помоћ локалне управе.

– Велико хвала и колективу Дома здравља, који сложно, вриједно и амбициозно ради свој посао, што је препознато и од локалне власти – рекао је Шаран додавши да је Влада РС донијела одлуку, те ће Дом здравља Дервента првих дана јануара добити једно комплетно опремљено санитетско возило.

Захвалност за подршку и помоћ радницима изразила је и предсједница синдиката Дома здравља Слободанка Миљевић.

– Жељела бих да се захвалим градоначелнику и свим одборницима који су једногласно подржали иницијативу синдиката за подршку и помоћ радницима. Хвала и свим мојим колегама, јер смо у протекле двије године прошли кроз један тежак период и који се, надамо се, неће поновити – казала је Миљевићева.

Related posts

Приједлог Влади да настава почне 1. септембра

admin

СНСД ДЕРВЕНТА: РЕЗУЛТАТИ ЈОШ НИСУ КОНАЧНИ

admin

Нову генерацију средњошколаца чиниће 11 одјељења

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još