Друштво

ДОНАЦИЈЕ ОД БАЛА ЗА ПОРОДИЦУ ГИБАНИЦА И СТУДЕНТА

Чланице Кола српских сестара „Царица Милица“ усагласиле су се да средства прикупљена на предстојећем Светосавском балу, који ће бити одржан 2. фебруара 2020. године, буду дата за завршетак радова на кући породице Гибаница, као и једном од најбољих дервентских студената.

Мирјана и Рајко Гибаница прије двије године добили су дугоочекивану принову, тројке Матеу, Теу и Филипа, али дом у којем живе није завршен.

– У кући у којој породица Гибаница живи опремљен је дневни боравак, кухиња и једна соба, а остатак куће није довршен. Одушевљава нас њихов оптимизам, скромност и друге хришћанске врлине, те смо одлучили да средства која прикупимо од донација за добротворни Светосавски бал усмјеримо за опремање њихове куће – рекли су у Колу послије синоћњег састанка , додајући да ће са 1.000 марака даривати и најбољег студента.

Оне су позвале суграђане да буду дио овог догађаја и дају свој допринос хуманој идеји која прожима активности Кола српских сестара.

– На Светосавски бал су добродошли сви, који желе да присуством овом догађају искажу своју хуманост – додали су из Кола.

Активности

На састанку чланица Кола српских сестара договорен је и план активности у предстојећем периоду, па ће пакети прикупљени током божићне акције бити подијељени 4. јануара 2020. године како би суграђани слабијег материјалног стања достојанствено и у духу традиције прославили најрадоснији хришћански празник Божић.

Related posts

ИЗДАТЕ ПРЕПОРУКЕ ЗАЈЕДНИЦАМА ЕТАЖНИХ ВЛАСНИКА

admin

ДЕТЛОВЧАНИ УРЕДИЛИ ПРОСТОР ОКО ВОДОВОДА

admin

ВРТИЋ „ТРОЛ“ МИСЛИ НА МАЛИШАНЕ И ДОК СУ КОД КУЋЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još