ИЗДВОЈЕНОНовости

ПРИКУПЉЕНО 170 ДОЗА КРВИ

Велики број грађана, међу којима су били и средњошколци и војници, одазвао се данас акцији добровољног даривања крви, а резерве драгоцјене течности допуњене су са 170 доза.

Ради се о првој овогодишњој акцији даривања крви коју је Општинска организација Црвеног крста организовала у касарни „Здравко Челар“, а акцији се одазвало 230 људи.

Секретар ОО Црвеног крста Радислав Кујунџић изразио је задовољство изузетно добрим одзивом давалаца крви.

– Ово је засигурно једна од најбољих акција у протеклих неколико година. Посебно су се истакли ученици средњих школа, којима упућујем све честитке и похвале. Захвалност дугујемо домаћину, Инжињеријском батаљону ОС БиХ, локалној управи на несебичној подршци која никада није изостала, као и свим добровољним даваоцима – казао је Кујунџић.

Добровољне даваоце крви посјетио је начелник општине Милорад Симић, који је истакао да Дервента слови за средину познату по изузетно успјешним акцијама добровољног даривања крви.

– Данас је више од 200 грађана изразило жељу да дарује ову драгоцјену течност која живот значи, што је вриједно сваке похвале. Задовољство ми је доћи овдје и подржати акцију, а посебно ме радује што доминирају средњошколци. Оба моја сина су данас су даровала крв и имају сву моју подршку, јер сам и ја некада, као млад човјек, то чинио – рекао је Симић.

Драгоцјену течност Игор Симић данас је даривао 22. пут, те је поручио свима, који су у могућности, да се одазову на овакве акције.

– Свако које је здрав требало би да дарује крв, не само зато што је то здраво за организам, већ прије свега зато што се ради о хуманом гесту који може некоме спасити живот – истакао је Симић.

Related posts

ИНТЕРВЈУ МИЛОРАД СИМИЋ: ОВО ДРУШТВО ИМА ШАНСУ

admin

Оружане снаге остају на
услузи локалној заједници

Derventski List

Савко Пећић уз војне почасти испраћен на вјечни починак

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još