ИЗДВОЈЕНОНовости

ДОЧЕК ПРАВОСЛАВНЕ НОВЕ ГОДИНЕ НА ТРГУ

Српско просвјетно и културно друштва „Просвјета“ Дервента, под покровитељством начелника општине Милорада Симића, традиционално ће у недјељу организовати дочек православне Нове 2019. године уз музику, ватромет и кувано вино, а грађане ће на Тргу православља забављати Ћана.

Предсједник Општинског одбора „Просвјете“ и пензионисани свештеник Драган Каиновић казао је да програм на тргу почиње у 21 час.

– Пред поноћ традиционално се одржава молитва у цркви, а улазак у ново љето означиће црквена звона, неизоставан ватромет и обраћање начелника општине Милорада Симића, који понајвише помаже и подржава ову значајну манифестацију, наравно, уз још много људи добре воље – казао је Каиновић.

Он је позвао суграђане да изађу на трг и једни уз друге дочекају ново љето.

– Када се на Тргу православља окупе двије и по хиљаде људи, то је својеврсна љепота, једна велика радост и право богатство. Људи се сретну, поздраве, виде се они који се не виђају често, те се заједно провеселе.  Позивамо све грађане који су већ били на овим прославама раније да дођу поново, зато што знају каква је то атмосфера, као и оне који нису били да се увјере и сами осјете новогодишњу атмосферу, која ће овог пута бити још боља – поручио је Каиновић.

Related posts

Подршка оквиру буџета за 2023. и увећању актуелне касе

admin

Омладинска банка стала иза
пет пројеката и четири бизниса

Derventski List

Дио града сутра
без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još