ИЗДВОЈЕНОНовости

До сада вакцинисано око хиљаду Дервенћана

Вакцину против корона вируса до сада је примило око хиљаду Дервенћана, а из Дома здравља су најавили да би идуће седмице требало да им стигне 900 доза „Синофарм“ вакцине.

Директор Дома здравља Мирко Шаран прецизирао је да су међу хиљаду вакцинисаних и они који су процесу имунизације приступили у Дервенти, али и у Србији.

– Сљедеће седмице очекујемо да ћемо добити 900 доза „Синофарм“ вакцине, тако да би са том количином требали да достигнемо бројку од 2.000 вакцинисаних. Тренутно располажемо са око 200 доза руске вакцине „Спутњик В“. Претходних дана смо вакцинисали кориснике Геронтолошког центра и Дома за старија лица „Златни Луг“ које нисмо вакцинисали раније. Такође, лица старија од 65 година ће бити вакцинисана и у наредним данима – објаснио је Шаран додавши да је да је и даље значајан број пријављених суграђана за вакцинацију, те да су пријаве и даље могуће у тимовима породичне медицине.

Related posts

РАЗМЈЕНА УЏБЕНИКА ИДУЋЕ СЕДМИЦЕ У БИБЛИОТЕЦИ

admin

Будуће средњошколце очекују већ позната занимања

admin

Међусобно уважавање и
поштовање су најважнији

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još