Мали огласи

До 31. марта подношење захтјева за подстицаје за пшеницу

ОПШТИНА ДЕРВЕНТА

ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА ПРИВРЕДУ И

ДРУШТВЕНЕ ДЈЕЛАТНОСТИ

 

О Б А В Ј Е Ш Т Е Њ Е

 

Обавјештавају се пољопривредни произвођачи да могу преузети захтјев за остваривање права на подстицајна средства за производњу меркантилне пшеницe. Право на подстицајна средства имају произвођачи који су извршили јесењу сјетву меркантилне пшенице у 2020. години и пријавили као начин коришћења пољопривредног земљишта у Регистру пољопривредних газдинстава у 2021. години.

За остваривање права на подстицајна средства, регистровани пољопривредни произвођачи морају испунити сљедеће услове:

– да су засијали минимално 1,5 ха меркантилне пшенице и имају пријављено као начин кориштења у поменутом регистру;

– да су у производном циклусу примјенили минимално 170 кг/ха сјемена пшенице.

Као доказ о примјени препоручених норматива сјетвеног материјала, пољопривредни произвођачи ће уз захтјев за остваривање права на подстицај прилагати рачуне о набавци тог материјала и то у сљедећој форми:

– малопродајни фискални рачун (фискални исјечак) за купљено сјеме уз потписану и овјерену фактуру која гласи на име подносиоца захтјева, са назначеним бројем предметног фискалног рачуна за који је фактура издата, тако да се једна фактура односи искључиво на један фискални рачун или

– потписану и овјерену велепродајну фактуру на којој је назначено име подносиоца захтјева;

– за пословне субјекте који имају властиту производњу сјемена и који су уписани у Регистар произвођача сјемена, доказ (интерни документ) о количинама властитог декларисаног сјемeна употребљеног за сјетву – властиту производњу меркантилне пшенице.

Висина подстицајних средстава утврђује се у износу од 300,00 КМ/ха у складу са Планом коришћења средстава.

Захтјев за остваривање права на подстицајна средства за производњу меркантилне пшенице може се преузети у шалтер сали општине Дервента и у канцеларији број 6.

Захтјев се може преузети и са интернет странице Агенције за аграрна плаћања Републике Српске.

Испуњен и потписан захтјев за сјетву меркантилне пшенице подноси се на адресу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Агенција за аграрна плаћања, Трг Републике Српске број 1 Бањалука.

 

Рок за пријаву је 31. март 2021. године.

 

Информације на број телефона: 053/315-170.

 

 

 

 

Related posts

Мали огласи

admin

Мали огласи

admin

Мали огласи

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još