Спорт

Драгоцјене лекције из кампа

Учешће у одбојкашком кампу „Караташ“ Одбојкашког савеза Србије, за 20 дјевојчица из Републике Српске, међу којима је била и чланица дервентског Одбојкашког клуба Ксениа Попадић, било је искуство препуно нових пријатељстава, али и драгих успомена.

Ова четрнаестогодишња Дервенћанка која одбоју тренира пет година, како сама каже, настојала је да да све од себе и свој клуб прикаже у најбољем свјетлу.

– Веома сам се радовала учешћу у кампу и то сам видјела као привилегију да себе и свој клуб представим у најбољем свјетлу – објаснила је Ксениа додајући да је режим у клубу био строг, али и поучан.

– Тренери су захтијевали да се правила поштују, а једно од њих је и некоришћење телефона у већој мјери. Тренинге, који су били веома физички захтјевни и интензивни, а које су изводила два главна и три помоћна тренера, имали смо два пута дневно по два часа. Мени се код тренинга посебно свидјело што су фокусирани на размишљање у игри, а и међусобно помагање и подржавање – казала је Ксениа.

У првој смјени перспективних одбојкаша и одбојкашица у кампу „Караташ“, у којој је тренирала и наша суграђанка, тренирало је 30 одбојкашица рођених 2006. године и млађих, те 16 одбојкаша рођених 2005. године и млађих.

Дневник

Ксениа је објаснила и да су за вријеме боравка у кампу учесници водили дневник о свакодневним активностима.

– Имали смо задатак и да водимо дневнике о тренинзима, лекцијама о здрављу, исхрани, хигијени и сличном, а мој дневник је изабран као најуреднији од свих дјевојчица и чак је завршио у Београди кампа у архиву – рекла је ова млада одбојкашица.

Related posts

Бронза Борку Топићу

Derventski List

Рафал за крај

Derventski List

Пријаве за радничке спортске
игре до 6. септембра

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još