ИЗДВОЈЕНОНовости

ДРУЖЕЊЕМ УКАЗАЛИ НА ЗНАЧАЈ ОБИЉЕЖАВАЊА ДАНА РЕПУБЛИКЕ

Дружењем испред Центра за културу вечерас су Млади социјалдемократи започели обиљежавање Дана Републике Српске у Дервенти.

Дан Републике Српске обиљежава се сутра, 9. јануара, када је прије 28 година Српска рођена.

Са вечерашњег скупа, којем је присуствовало и општинско руководство дервентског СНСД-а на челу са предсједником одбора и начелником општине Милорадом Симићем и народним послаником Игором Жунићем, поручен оје да обиљежавање овог значајног датума у Српској не представља инат, већ љубав.

Предсједница Младих СНСД-а Дервента Маја Пјерановић казала је да се нада да ће ово окупљање постати традиција.

  • Млади социјалдемократи широм Српске окупили су се да на овакав или сличан начин обиљеже Дан Републике. Срећна сам што је и Дервента вечерас, такође, дио ове приче. Из Дервенте смо послали јасну поруку да обиљежавање Дана РС није инат, већ љубав и да је наша Република вјечна. Сигурна сам да ће ово дружење у организацији Младих социјалдемократа постати традиција – истакла је Пјерановићева.

Присутни су се придружили и молебану и литији које је као подршку вјерном народу Црне Горе организовала Црквена општина Дервента у Саборном храму.

Обиљежавање Дана Републике у Дервенти биће настављено сутра поменом погинулим борцима Војске РС и полагањем вијенаца на централном спомен – обиљежју у 10.30 часова, а потом слиједи пријем у Центру за културу за представнике јавног живота који организује начелник општине Милорад Симић.

Централна прослава биће одржана сутра у Бањалуци дефилеом на Тргу Крајине и свечаном академијом у Спортској дворани Борик.

Related posts

Повећана борачка
примања за 2023. годину

Derventski List

ОД ПЕЋИЋА НИ ТРАГА, НАСТАВЉА СЕ ПОТРАГА

admin

Почиње изградња главног цјевовода за осињски водовод

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još