ИЗДВОЈЕНОНовости

ДРУЖЕЊЕ УЗ ПОСАВИНУ У СРЦУ

Чланови удружења „Посављак“ из Бијелог Брда организовали ду вечерас у мотелу „Двор“ традиционалне Посавске културне вечери, које су ове године доживјеле своје осмо издање. Ријеч је о манифестацији на којој гости имају прилику видјети сву љепоту народних ношњи, али и чути изворну пјесму посавског краја, а предсједник „Посављака“ Фрањо Блажевић, отварајућу манифрстацију, истакао је да на тај начин желе очувати културу, традицију и обичаје свог родног краја.
Идејни творац вечери је Јелица Блажевић која је додала да настоје сваке године да обогате програм.
-То што се осму годину на овај начин окупљамо значи да смо успјели у својој намјери. И ове године имамо изложбу умјетничких слика и ручних радова, као и аутохтоних производа овог краја, а окупили смо седам културно-умјетничких друштва из Посавине која његују обицаје, пјесму и плес посавских Хрвата. Уобичајени је и избор најљепших народних ношњи, а имамо изненађење ове године – избор мис и мистера Посавских културних вечери. То је новина ове године јер желимо да госте укључимо јер они су најбитнији – казала је Блажевићева.
Манифестацији су присуствовали бројни представници Хрвата у БиХ и иностранству, међу којима и потпредсједник РС Јосип Јерковић који је организаторима честитао на идеји и истрајности да дуги низ година на једном мјесту окупљају Хрвате од којих већина живи изван Посавине.

Related posts

Повријеђена једна особа

admin

Игор све ближе
скупом лијеку

Derventski List

Епархија за обнову
храма издвојила 10.000 КМ

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još