Новости

Дуга листа тема
пред одборницима

Одборници Скупштине града на засједању које је заказано за сриједу, 26. април, разматраће 43 тачке дневног реда, међу којима Приједлог плана капиталних улагања за 2023. годину, Приједлог за опозив потпредсједника Скупштине града Маринка Николаша, те бројне друге теме.

Усаглашено је то на данашњој сједници скупштинског Колегијума, који је на дневни ред уврстио и Приједлог плана коришћења средстава за подстицање развоја пољопривреде и села, Извјештај о извршењу буџета града за протеклу годину, те Стратегију развоја социјалног становања града за период од 2023 – 2031. године

Одборници ће разматрати и извјештаје о раду Скупштине у протеклој години, раду сталних радних тијела, као и о раду градоначелника и Градске управе града у 2022. години, али и извјештај о раду Правобранилаштва Републике Српске – Сједиште замјеника правобраниоца Добој за 2022. годину.

Ријечи би требало да буде и о проведеном поступку квалификације кандидата и приједлог ранг – листе кандидата за именовање два члана Градске изборне комисије, као и приједлог рјешења о именовању на та два мјеста. На дневном реду су и извјештаји о раду Одбора за жалбе за протеклу годину и Реализацији програма санације и одржавања локалних путних праваца на подручју града у 2022. години, те Програма заједничке комуналне потрошње, као и Програма уређења градског грађевинског земљишта у 2022. години. Одборници ће разматрати и Извјештај о намјенском утрошку средстава посебних водних накнада за прошлу годину, Извјештај о годишњем утрошку намјенских средстава од накнаде по основу продаје шумских дрвених сортимената, као и Информацију о стању у области културе на подручју града.

Дневни ред је допуњен Приједлогом одлуке о замјени непокретности (пословних простора) између града и Фонда здравственог осигурања РС и Извјештајем о раду у органима “Комуналца” а.д. Дервента, а одборници ће се на наредном засједању изјаснити и о Приједлогу одлуке о давању сагласности на Одлуку о утврђивању цијена комуналних услуга (корекције цијена испоруке воде, коришћења канализације, прикупљања одвоза и депоновања чврстог отпада за кориснике из категорије домаћинстава) као и о Приједлогу одлуке о давању сагласности на Одлуку о утврђивању цијена комуналних услуга на јавном гробљу у Улици 1. Мќмаја, којим управља „Комуналац“.

Ријечи ће бити и о годишњем извјештају о пословању и годишњем обрачуну јавних установа Дом здравља, „Трол“, Центар за социјални рад, Народна библиотека „Бранко Радичевић“, Спортски центар, Центар за културу, Туристичка организација, Геронтолошки центар и „Дервентски лист и Радио Дервента“ за 2022. годину, као и о Информацији о стању јавног реда и мира, безбједности грађана и имовине на подручју града у протеклој години.

Такође, на разматрању се наћи и Приједлози одлука о прихватању, замјени и продаји некретнина и земљишта, као и Приједлог одлуке о изради измјене дијела Регулационих планова „Град“, „Југ“ и „Центар исток – Центар запад“ и Приједлог рјешења о именовању Савјета за израду измјене дијела Регулационог плана „Гаковац“. Одборници би требало да се изјасне и о Приједлогу одлуке о коришћењу и наплати паркирања моторних возила на подручју града, те Приједлогу одлуке о стављању ван снаге Одлуке о истицању назива фирме и Приједлогу одлуке о давању у закуп једног стамбеног објекта.

Помоћ породици Тривић

Представници клубова одборника у Скупштини града усагласили су се и о приједлогу о издвајању процента од одборничке накнаде током два мјесеца, и то за помоћ породици Тривић.

Related posts

ДЕРВЕНТА ДИО АКЦИЈЕ „С ЉУБАВЉУ ХРАБРИМ СРЦИМА“

admin

Окупљање бивших војних
полицајаца у суботу

Derventski List

Средњошколци се враћају у клупе, студенти на факултете

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još