ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Дјечија машта заблистала пуним сјајем

Фестивал хумора и дјечије стваралаштва, који је по 16. пут организовала Основна школа „19 април“, окупио је мноштво малишана из ове основне школе, али и дервентских предшколских установа који су у дефилеом обојили улице града радошћу и шаренилом костима.

Послије двије године паузе усљед пандемије корона вируса малишани су костимима веселих медуза, ликова из цртаних филмова, фараона, сликара, спортиста, дама и господина, бубамара и других својствених тема прошетали улицама града и весело поздрављали многобројне окупљене суграђане.

Помоћник директора Основне школе „19 април“ Анела Тодоровић казала је да је значај овог дана за школу, али и за цијели град, изузетан.

– Ове године у свечаном дефилеу имамо много ученика највише из нижих разреда наше школе, али и из дервентских вртића. У нашој школи наши вриједни наставници су заједно са својим ученицима припремили и многобројне изложбене просторе, које су гости имали прилике да обиђу. Значај фестивала за саму школу је изузетан, јер је најмаштовитији, најшаренији и највеселији у школској години и на улице нашег града измами многобројне суграђане који могу да уживају у тој љепоти креација, шаренилу и весељу – казала је Тодоровићева, а учешће у овој традиционалној манифестацији радо су узели и малишани из Предшколске установе „Трол“.

– Ова дјечија манифестација коју традиционално организује ОШ  „19 април“ је прилика да сва дјеца изађу на улице и покажу да Дервента даје подршку дјеци и омладини. Ми смо традиционално увијек дио ове манифестације, а ове године наших 60 малишана представљају господу и госпође – објаснила је директорица ове установе Гордана Симић, а малишани Дамјана и Димитрије који су понијели костиме даме и господина казали су да на фестивалу учествују први пут и да им се свиђа.

Учитељица у ОШ „19. април“ Наташа Плавшић истакла је да је припрема за костима било задовољство за дјецу.

– Родитељи учествују у припремама заједно са дјецом, посвете им пажњу и љубав и заједно израђују костиме, што је била пракса за већину мог разреда. То код дјеце ствара велико задовољство и самопоуздање да својим трудом и радом могу много тога урадити – казала је Плавшићева додавши да су ученици овог разреда, према својој жељи, отјелотворили цртани „Краља лавова“, а ученица овог разреда Софија Иљић казала је да се радује јер су у оквиру фестивала припремили и представу.

Приликом отворења манифестацији учесницима и публици обратио се замјеник градоначелника Синиша Јефтић, а манифестацији је присуствовао и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић.

Награде

Из ОШ „19 април“ истакли су и да су на адресу школе стигли многобројни ликовни и литерарни радови на конкурс који је школа расписала поводом ове манифестације, а дипломе и награде као и захвалнице најбољима додијељене су на свечаности у Спортској дворани.

 

Related posts

Брига о ријекама, такмичења
и проширење чланства у фокусу

Derventski List

СИПАО ШЕЋЕР У РЕЗЕРВОАР ЗА УЉЕ ГОЛФА

admin

Посвећеним учењем поставила
темељ квалитетног знања

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još