РС-РЕГИЈА

ДЈЕЧИЈЕ ИГРАОНИЦЕ ПОД ЛУПОМ ИНСПЕКТОРА

Главни републички тржишни и здравствени инспектори доставили су градским и општинским инспекторима инструкцију о потреби појачаног надзора над радом играоница за дјецу, са циљем провјере испуњености услова за рад и осигурања безбједности дјеце која бораве у њима.

– Акценат у контролама биће стављен на регистрацију у складу са законом, осигурање безбједности дјеце како би се утврдили сви потенцијални ризици од повређивања, посебно постојање оштрих ивица, оштећења опреме, могућности запињања и падања дјеце -саопштено је из Републичке управе за инспекцијске послове.

Посебно ће бити контролисано обављање и документовање периодичне процјене ризика у складу са прописима, а која треба да идентификује све аспекте ризика у објекту у погледу опреме и средстава која дјеца користе и са којима могу доћи у контакт.

Из Републичке управе за инспекцијске послове наводе да ће контролом бити обухваћена и наплата кориштења услуге, присуство лица задуженог за чување дјеце, те одржавање хигијене у складу са прописима из области заразних болести.

http://www.nezavisne.com

Related posts

СИПА ТРАЖИ СЛУЖБЕНИКЕ, ПЛАТА ДО 1.550 КМ

admin

Јавни позив за исплату накнаде за родитеље отворен до краја године

admin

ЛОКАЦИЈЕ РАДАРА У БиХ ОД САДА НА ГУГЛ МАПАМА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još