ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Евидентирање првачића путем телефона и мејла

Основна школа „Никола Тесла“ Дервента

 

ОБАВЈЕШТЕЊЕ

за родитеље дјеце дорасле за упис у први разред

 

Упис дјеце у први разред обавља се у априлу и мају текуће године. У први разред уписују се дјеца која закључно са 31. августом текуће године навршавају шест година.

На захтјев родитеља, у први разред могу бити уписана и дјеца која до краја текуће године навршавају шест година, уколико комисија за упис дјеце у први разред процијени да је дијете спремно за полазак у школу. У изузетним случајевима, у први разред се могу уписати дјеца млађа од шест година или се може одгодити упис, уколико комисија за упис дјеце у први разред процијени да је то у најбољем интересу дјетета.

У први разред уписује се и дијете старије од шест година које због болести или других разлога није било уписано у школу. Ранији упис, као и одгода уписа могу бити најдуже за једну школску годину.

Евидентирање ученика почиње 3. марта и траје до 1. априла 2022. године путем телефона број 053/333-265 или мејл адресе os106@skolers.org, на који се родитељи могу јавити и доставити потребне податке о дјеци.

Стручна служба школе ће приликом евидентирања дјеце, договорити са родитељима термине тестирања за свако дијете, а документација потребна за упис достављаће се школи када дијете доведу на тестирање.

Упис ученика у подручне школе (Велика Сочаница, Мала Сочаница, Босански Лужани, Поље и Горњи Вишњик) такође ће се вршити на горе наведени број телефона и мејл адресу.

Документација потребна за упис дјетета у први разред:

  1. Извод из матичне књиге рођених;
  2. Увјерење о пребивалишту;
  3. Љекарско увјерење издато од надлежне здравствене установе којим се процјењује здравствена способност дјетета за полазак у школу;
  4. Књига за праћење развоја и учења дјетета, уколико је дијете похађало предшколску установу.

Молимо родитеље да се придржавају датих упутстава и рокова.

 

Директор школе

Љубиша Ђурић

 

Related posts

Чување и развој Републике Српске насушна потреба

admin

У залихе се слило
36 литара крви

Derventski List

Нема отварања кафића ни у идућих седам дана

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još