Култура

ЕВИТИНА ЗБИРКА ПОЕЗИЈЕ ПРОМОВИСАНА НА „ЛУТ ФЕСТУ“

Књига поезије под називом „Шта су лутке“ младе Дервенћанке Евите Бојковац представљена је публици у Источном Новом Сарајеву на овогодишњем 21. Међународном фестивалу професионалних луткарских позоришта „Лут фест“.

Према ријечима директора фестивала Витомира Митрића Евитина збирка представља својеврсну пјесмарицу „Лут феста“ на којем је пјесникиња и пронашла извор инспирације.

– Играјући се луткама и пратећи луткарске представе на фестивалу, наша Евита је измаштала пјесмице посвећене управо „Лут фесту“. У име оних који ће читати ову књигу и кроз њу маштати и оживљавати лутке, хвала Евити за задовољство које нам је пружила да са лакоћом можемо да доживимо сценографију, костиме и ликове – рекао је Митрић.

Евита је у међувремену објавила и збирку под називом „Брод по имену машта“ која је требало да буде промовисана на Београдском сајму књига који је усљед епидемије корона вируса одложен.

Related posts

„ПЕСНИКОВА ДУША“ СЛАВИ ПИСАНУ РИЈЕЧ

admin

ПРОМОЦИЈА „БАЛАНСЕРА“ У СРИЈЕДУ

admin

Представљање дјела „Ћирилицом пишем“ у сриједу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još