ИЗДВОЈЕНОКултура

ЕВИТИН „ЛЕПТИР СЛИКАР“ СТВОРЕН ДА ТРАЈЕ

У Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ вечерас је млада дервентска пјесникиња Евита Бојковац представила своју нову књигу под називом „Лептир сликар“, а промоцију су својим наступом употпунили ученици музичке школе ОШ „Никола Тесла“.

Издавач и рецензент Ранко Прерадовић истакао је да ова четврта њена књига потврђује да ће Евита остати у литератури.
-Ако је ико сумњао да ће то дијете наставити да траје, сада послије овог дјела сигурно више нема разлога да то мисли. Дакле, Евита се потпуно потврдила у поезији и показала јавности да оно што она хоће и како хоће да каже, умије и може казати – рекао је Прерадовић.
Поред тога, он је додао да је посебно лијепа чињеница то што је и ова књига у потпуности илустрована Евитиним цртежима, што младу пјесникињу потврђује и као ликовног умјетника.
-Иако долазе времена када ће се преиспитивати Евита као умјетник и та времена иду упоредо са њеним годинама, зрелошћу и трајањем, ја сам увјерен да ће она опстати. Евита није дјевојчица попут њених вршњакиња, које имају другу врсту радозналости, него се у свом стваралаштву искључиво бави животно – природним темама. Наиме, заокупљена је темама које су ту због нас и свугдје око нас. Поједине њене вршњакиње пјесникиње баве се чак друштвеним темама, што заиста није нормално, јер те године једноставно не дозвољавају да се особа преиспитује. За сваку похвалу је то што се Евита бави љубављу и обичним стварима из свакодневног живота. Она се по много чему разликује од осталих пјесникиња, узраста између десет и 15 година, управо због тога што гаји инспирацију према љубави, људима и природи – казао је Прерадовић.
Евитине пјесме су награђиване на многим литерарним конкурсима и објављиване у бројним дјечијим часописима, те поетским зборницима у региону. Такође, добитник је и многих признања и награда на конкурсима за ликовно стваралаштво и члан је више књижевних клубова.

Related posts

„Вихорово стиховање“
поезијом спаја поете

Derventski List

ОД ПЕЋИЋА НИ ТРАГА, НАСТАВЉА СЕ ПОТРАГА

admin

ДЕРВЕНТА ПРИМАМЉИВА ЗА ПОЉСКИ КАПИТАЛ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još