ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ЕКОНОМИЈА ДОБРА ПОДЛОГА ЗА СТУДИЈЕ И ЗАПОСЛЕЊЕ

Иако је економска струка одлична подлога за даље школовање, те улазница за мноштво факултета, од економског, правног до комуникологије, свршени економски техничари могу да очекују запослење и послије завршетка средње школе.

Због свега тога, ово занимање већ годинама је једно од најтраженијих међу будућим средњошколцима, а Стручна и техничка школа ове године уписује једно одјељење ове струке од 24 ђака. Ради се о четворогодишњем занимању, током којег ученици стичу знања корисна за широк спектар послова.

– Ученици током школовања стичу знања о банкарству, књиговодству, предузетништву, менаџменту, пословној кореспонденцији и пословном праву. Такође, рад на рачунару је императив, јер се прате потребе тржишта, а основа за диплому је и познавање два страна језика – навели су из Стручне и техничке школе.

Осим  добре подлоге за наставак школовања на неком од факултета, дипломирани економски техничари запослење могу да остваре, између осталог, у локалној управи, правосудним институцијама и осигуравајућим друштвима.

Директорица Стручне и техничке школе Бранка Јовић истакла је важност правилног избора занимања, с обзиром да се ради о одлуци која им одређује професионалну орјентацију.

– Надам се да ћемо, прије самог уписа, вјеродостојно свим ђацима успјети да приближимо занимања која нудимо. Наш циљ је да ученици стекну знања која су потребна како за наставак школовања, тако и да буду спремни за рад и послије завршетка школовања – казала је Јовићева.

Стручна и техничка школа ове године уписује по једно одјељење економских техничара, агротехничара, и техничара ЦНЦ технологија, кулинарског и ветеринарског техничара, те комбиновано одјељење металске струке.

 

Презентације

Стручна и техничка школа, умјесто Дана отворених врата који је годинама био прилика да будућим ђацима представе занимања која школују под својим окриљем, ове године знања која нуде представља путем Дервентског листа, и то у сваком идућем броју, те видео презентацијама на интернет порталу.

 

 

Related posts

ДЕРВЕНТА ПО 168. ПУТ ВЈЕРНА ТРАДИЦИЈИ

admin

ПРОЧИТАЈТЕ ЗАКЉУЧКЕ РЕПУБЛИЧКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

admin

Представљене мјере за превенцију
вршњачког насиља у школама

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još