Друштво

Економска независност жена
кључна у борби против насиља

Економско оснаживање жена кључно је за јачање самопоуздања и осамостаљивање жена, што уједно води и ка превенцији и заштити од насиља, а управо је то водиља пројекта Удружења жена „Дервента“.

Пројектом под називом „Економским оснаживањем помозимо себи“ удружење ће кроз радионице, израду предмета од рециклираног материјала, сакупљање и сушење љековитог биља и плодова, те учешћем на изложбама и сајмовима, настојати да подржи оснаживање жена.

Прва радионица одржана је протеклог викенда, а учеснице су размијениле мишљења о прaвцима које треба слиједити у циљу економске независности жена.

– Студијске посјете организацијама жена у Зрењанину, Ужицама, Требињу и Новом Саду које су реализоване уз помоћ ЕИЖ пружиле су нам прилику да се упознамо с различитим облицима економског оснаживања жена као веома важног  и ефикасног чиниоца у борби против насиља – саопштили су из Удружења жена подсјетивши и на поруке које носи Међународни дан жена.

Related posts

Дијелови града идућих
дана без струје

Derventski List

СТИЖЕ ПРОМЈЕНА ВРЕМЕНА

admin

Килограм прасетине дупло скупљи него лани

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još