Спорт

„ЕУРОБАСКЕТ“ ПРИРЕДИО КОШАРКАШКУ ПОСЛАСТИЦУ

Школа кошарке „Еуробаскет“ приредила је јуче у спортској дворани праву посластицу за све љубитеље кошарке у Дервенти угостивши чланове КК „Финдо“ из Добоја.

Ријеч је од реномираном клубу ове регије а чланови „Еуробаскета“ прошле године били су њихови гости. Тренер младих дервентских кошаркаша Зоран Вуковић истакао је да су у спортској дворани утакмицу играле двије селекције, али да је резултат био у другом плану.

– Играли смо двије утакмице, најприје млађа селекција састављена од кошаркаша узраста од другог до шестог разреда, а другу утакмицу играла је старија селекција коју чине играчи рођени 2004. године. Резултат нам није био приоритет, већ прилика да наши играчи осјете атмосферу на терену – рекао је Вуковић додавши да је сусрет пратило дружење и склапање нових познанстава између играча.

– Послије утакмица организовали смо дружење, подијелили слаткише тако да је дан заиста био лијеп по много чему. Посебно нас радује што је подршка са трибина је била велика – додао је Вуковић захваливши се Горану Пријевићу и Синиши Лејићу који су донирали опрему како би сви играчи „Еуробаскета“ били једнообразни.

С обзиром на то да је кошарка у Дервенти све масовнија, намјера тренера Вуковића је да сљедећу сезону почну са такмичењима.

– Школа кошарке ће покушати да у сарадњи са подручним кошаркашким савезом направи искорак и уђе у такмичарски дио, а с обзиром на то да постоје пионирска и кадетска лига у којој наступају играчи из околних општина са којима имамо добру сарадњу, надамо се да ће наши играчи почети са такмичењем у лиги – додао је Вуковић.

Школу кошарке „Еуробаскет“, која дјелује у оквиру Школе спорта „Арена“ тренутно похађа 36 ученика основних школа. Прилику да се јуче представи имало је 21 кошаркаш у млађој селекцији и 12 у старијој селекцији, а занимљиво је да доминирају дјевојчице.

 

Related posts

Четири бронзе на
Европском купу

Derventski List

Кошаркаши „Дервенте“ нови прволигаши

admin

Стефани Бањац предложена за најбољег спортисту

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još