ИЗДВОЈЕНОНовости

Ешалон ратних застава јединица ВРС и помен борцима 4. маја

У Дервенти ће у сриједу, 4. маја, дефилеом ешалона ратних застава јединица Војске Републике Српске и парастосом погинулим борцима, бити обиљежен Дан Војске и Дан 327. моторизоване бригаде.

Свечаност која се организује поводом обиљежавања 30 година од формирања Војске РС, почеће у десет часова код Старог моста, одакле ће кренути колона са ешалоном ратних застава јединица ВРС, а одредиште је централни споменик погинулим борцима Одбрамбено – отаџбинског рата гдје ће у 10.30 часова бити служен помен, положени вијенци и цвијеће, те уприличен културно – умјетнички програм и обраћање званичника.

Такође, планиран је и обилазак изложбе „Хероји отаџбинског рата, понос града“ која је постављена у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“.

Свечаност у Дервенти поводом обиљежавања 30. годишњице од формирања Војске РС организују Трећи пјешадијски (Република Српска) пук Оружаних снага БиХ, Градска борачка организација и Градска управа Дервенте, а планирано је да до централне свечаности 12. маја у Бањалуци, обиљежавање буде уприличено у свим градовима Српске.

Related posts

ДАМЈАН ПРВА БЕБА У ДЕРВЕНТИ У 2020. ГОДИНИ

admin

ФУДБАЛ У ДЕРВЕНТИ ОКУПИО 800 МАЛИШАНА

admin

СКУД „ДЕРВЕНТА“ ПРОСЛАВЉА 25 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još