ИЗДВОЈЕНОНовости

ЖАНДАРМЕРИЈА УМЈЕСТО РЕЗЕРВНОГ САСТАВА ПОЛИЦИЈЕ

Умјесто првобитно планираног формирања резервног састава полиције, Јединица за подршку Министарства унутрашњих послова Републике Српске промијениће назив у Жандармерија и биће допуњена активним саставом МУП-а, првенствено младим полицајцима који су образовање стекли на Полицијској академији.

– Ради се о реорганизацији интервентних снага ради бржег и ефиксанијег одговора на безбједносне изазове са којима се Српска суочава, укључујући и велики број илегалних миграната, те ће ради бољег функционисања – саопштено је из МУП-а РС.

Из Министарства наводе да са добро опремљеним, професионално обученим и специјализованим снагама могу да одговоре на безбједносне изазове у будућем периоду који ће бити стављени пред полицију.

– С обзиром да је за успостављање резервног састава потребан дужи временски период и средства у смислу провођења конкурсних процедура и селекције, опремања униформама и другом припадајућом опремом, као и вријеме за адекватну обуку да би се резервни састав полиције ставио у функцију, из Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о полицији и унутрашњим пословима Републике Српске који се налази у процедури на Народној скупштини РС, повлачимо чланове који се односе на резервни састав полиције – саопштено је из МУП-а Српске.

У саопштењу се додаје да ће Министарство у будућем периоду поново размотрити потребе и могућности за увођење резервног састава полиције у структуре Министарства.

Related posts

ЕКСПЛОДИРАЛА ТРАФОСТАНИЦА, ВАТРОГАСЦИ СПРИЈЕЧИЛИ КАТАСТРОФУ

admin

Нови дом за мирно
одрастање шесторо малишана

Derventski List

Почели завршни радови на новом кружном току

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još