Култура

„ЖИРАНТИ“ ПОНОВО РАЗГАЛИЛИ ПУБЛИКУ

Легендарна представа Народног позоришта Републике Српске „Жиранти“ вечерас је у Центру за културу одиграна по други пут, публици је  поново донијела салве одушевљења и смијеха.

Глумица Раденка Шева истакла је да је вечерашње извођење 146. по реду.
-Ријеч је о представи Народног позоришта РС која је, у веома кратком временском периоду од премијере, доживјела велики број извођења. Ево сада ситно бројимо до њеног 150. извођења. Ово је представа коју, осим што је ми глумци јако волимо, обожава и публика. У Бањалуци смо у публици имали посјетиоце који су дошли да погледају представу чак седам или осам пута, што заиста много говори. То је дјело нашег драматурга, свршеног студента, који је већ и професор на Академији Мариа Ћулума, а у режији нашег колеге глумца и писца Жељка Стјепановића – казала је Шева.
Такође, она је додала да се свако појединачно може препознати у овој представи, те да глумци уживају играјући.
-У тој смо фази да, колико год уживамо играјући, утолико се више успијевамо поиграти са тим текстом којег знамо у сред дана и ноћи. Поред два доласка у Дервенту са представом „Жиранти“, наступала сам овдје и са представама нашег позоришта „Гарсоњера“ и „Одумирање међеда“, и сваки пут је пријем био изузетно диван – рекла је Шева.
Глумац Бошко Ђурђевић је истакао да су кроз представу осликани наше вријеме, муке и проблеми.
-Порука гласи волите се људи, јер читав живот је саздан од ситница које лако можемо превазићи, али да нисмо толико толико тврдоглави и себични. С обзиром да је управо та себичност веома изражена, ми смо на комичан начин покушали показати какви смо уствари и поручити да нам само мало да бисмо били пуно бољи људи – додао је Ђурђевић.

Related posts

КЊИЖЕВНА ПРЕПОРУКА: „ИГРА КРАЉЕВА“

admin

 „Крчка“ се шест
нових представа

Derventski List

ЛИКОВНА КОЛОНИЈА НА ПАТКОВАЧИ ОД 7. ДО 9. АВГУСТА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još