Друштво

ЗАПЛАВЉЕНО 38 ОБЈЕКАТА, ОБАВЉЕНА ДЕЗИНФЕКЦИЈА

У изливању Укрине 14. и 15. маја заплављено је 38 објеката на подручју општине, а у складу са наредбом начелника општине Милорада Симића о мјерама санације терена на поплављеном подручју, у петак и суботу обављена је дезинфекција на заплављеном подручју.

Тај посао обавиле су стручне екипе Хигијенско -епидемиолошке службе Дома здравља Дервента, ради осигурања здравља људи и домаћих животиња, а мјерама санације обухваћена су домаћинства са припадајућим стамбеним, економским и помоћним објектима, дворишта, као имовина пословних субјеката.

– У Дубичкој улици, у насељу Јасенке, заплављено је 13 стамбених објеката, на десној страни Улице Светог Саве у дијелу од кружног тока до Бабиног брда заплављено је шест стамбених објеката, у Сервисно -комуналном центру пет стамбених објеката, а на почетку Улице Цара Душана заплављена су два стамбена објекта. У насељу Луг, у засеоку Ћебеџије, заплављена су два стамбена објекта, у Лужанима три, док су у Доњем Детлаку код дрвеног моста на Укрини, заплављене су викендице, а те два таква објекта код Рапћанског моста. Код раскршћа Рашчићи – Беглуци заплављен је један стамбени објекати, а у Улици Алексе Шантића заплављен је један стамбено-пословни објекат – навели су надлежни.

Related posts

У улози чаје водио
112 свадбених весеља

Derventski List

Богато илустрован запис о
дервентској народној ношњи

Derventski List

Дјед Мраз и пакетићи
усрећили најмлађе

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još