ИЗДВОЈЕНОНовости

ЗАРАЖЕНА ТРИ РАДНИКА ДОМА ЗА СТАРИЈА ЛИЦА У ДЕРВЕНТИ

Међу 53 новозаражене особе корона вирусом у Републици Српској је и троје Дервенћана, односно три радника у Дому за старија лица у Дервенти, саопштено је јутрос из Министарства здравља и социјалне заштите РС.

Ради се о особама које нису биле обухваћене јутрошњим извјештајем из Хигијенско – епидемиолошке службе Дома здравља Дервента, и то, како су објаснили у овој здравственој установи, због разлике у времену у којем се извјештаји објављују.

То значи да је у Дервенти тренутно седам обољелих од КОВИД-19.

До сада је у Републици Српској потврђено је 820 случајева вируса корона, од посљедица КОВИД-19 преминуле су 34 особе, а опоравило се 381 особа.

– Под надзором се у Дервенти налазе 134 лица, 26 је у карантину, док је осталима наложена кућна изолација. Током претходна 24 часа десет лица је стављено под здравствени надзор – наводе из ове службе.

Налази за осам лица из карантина су негативни на корона вирус и они су упућени у изолацију у кућним условима, а налази су уредни и за два лица тестирана на инфективном одјељењу болнице у Добоју.

– До сада је у оквиру превентивних активности тестирано 20 запослених у Дому здравља Дервента и њихови налази су уредни. Узети су узорци за тестирање на корона вирус девет лица из карантина, седам лица која су била у контакту са обољелим од корона вируса и једног лица са симптомима респираторне инфекције и њихови налази се чекају – наводе из Дома здравља упозоравајући да је све већи број становника општине Дервента који су били у контакту са лицима из других општина која су обољела од КОВИД-19.

– Узимајући у обзир и пораст броја обољелих у Дервенти, подвлачимо да је неопходно поштовати све препоручене мјере, укључујући и ограничење кретања изван општине и избјегавање посјета старијим и лицима са хроничним обољењима – препоручују из Дома здравља.

 

Related posts

Реконструкција враћа
функцију оштећеном објекту

Derventski List

У НОВИ ПАРК СТИГЛЕ СПРАВЕ ЗА ДЈЕЦУ

admin

Ученици ОШ „Никола Тесла“
и даље остају подстанари

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još