ИЗДВОЈЕНОНовости

ЗАРАЖЕНИ НАСТАВНИК ИЗ ОШ „НИКОЛА ТЕСЛА“ И ДИО УЧЕНИКА У ИЗОЛАЦИЈИ

Вирус корона потврђен је код једног наставника у Основној школи „Никола Тесла“, те су предузете све прописане мјере Института за јавно здравство, а како би се ширење заразе спријечило, осим зараженог наставника и пет група ученика је стављено у изолацију.

Према ријечима епидемиолога дервентског Дома здравља Милене Бјеговић Ђујић обољели наставник се добро осјећа, а ученици који су били у контакту са зараженим стављени су у изолацију.

– Обавили смо анкетирање запослених и обољелог, који има лакшу клиничку слику. Према добијеним подацима особље школе се придржавало свих препоручених мјера чиме је смањен ризик за пренос инфекције. Ученици који су били у контакту са обољелим наставником су стављени под здарвствени надзор.Они ученици који су у претходном периоду показали било који од симптома инфекције тестирани су и чекамо њихове налазе. – рекла је др Бјеговић  Ђујић.

Директор Дома здравља Мирко Шаран истакао је да се прати стање у како у ОШ „Никола Тесла“, тако и у осталим школама на подручју општине.

– Од самог почетка школске године били смо у контакту са управом школе и досад су испоштоване све препоручене мјере, односно дезинфекција школских просторија, ношење заштитних маски, као и одржавање физичке дистанце – рекао је Шаран.

Директор Основне школе „Никола Тесла“ Љубиша Ђурић истакао је да је веома важно да у овој ситуацији чувати здравље ученика, као и њихово право на стицање знања.

– Школски објекат је поново дезинфикован протекле суботе, а наставићемо као и до сада, да поштујемо све препоручене мјере. Приоритет нам је био иизоловати ученике са којима је обољели био у најближем контакту, тако да је отприлике пет група ђака изоловано на пет дана. За те ученике чекамо даље инструкције, а за сада смо покренули „вибер“ групе, тако да су наставници у контакту са тим ученицима. Додати напор улажемо у то да ученици који иду у школу не пропусте градиво, тако да смо за обољелог наставника пронашли замјену – рекао је Ђурић.

Протекле седмице корона вирус потврђен је код једног наставника у школи у Кострешу.

Related posts

Већи број лежаја и богатија
понуда шире крила туризму

Derventski List

ПОТВРЂЕН НОВИ СЛУЧАЈ ЗАРАЗЕ

admin

Вртић „Трол“ заблистао
професионалним и стручним радом

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još