ИЗДВОЈЕНОНовости

ЗАСЈЕДАО ОПШТИНСКИ ОДБОР СНСД-А

Чланови Општинског одбора СНСД-a упознали су се данас са закључцима Главног одбора странке утврђеним на недавној сједници, као и са информацијом о економској и политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ.

Са овим документима упознао их је Раденко Бубић, члан Предсједништва СНСД, који је истакао да се добар дио закључака, који су подијељени у пет цјелина, односи на стимулативне мјере у економији, наталитетној политици, затим образовању и другим областима.
– Стање у Дервенти, као је ријеч и о политици и о укупном амбијенту је добро, али то не значи да не треба да тежимо бољем, а поготово не значи да можемо да се опустимо. Ми словимо за успјешну локалну заједницу и то би ускоро требало да буде окруњено покретањем процеса за добијање статуса града – рекао је, између осталог, предсједник дервентског СНСД и начелник општине Милорад Симић.
Општински одбор упознао се и са приједлогом политике повећања плата у Републици Српској коју је припремила Радна група СНСД – а. Констатовано је да би најнижа плата од 1. јануара сљедеће године требала да буде 500 марака, док би најниже плате требале, процентима да „претрпе“ највеће повећање, док би најмање повећање добили они чије плате су највише. Када је ријеч о привреди и послодавцима које не контролише Влада, висину плате одређује тржиште.
Односи са коалиционим партнерима на локалном нивоу оцијењени су као добри, а не очекује се да се проблеми са једним од партнера на републичком нивоу пренесу на локални.
– Ми формалне коалиционе споразуме, од парламентарних странака, имамо са ДНС, СП и Уједињеном Српском, са ХДЗ имамо чврст договор, а са НДП накнадни неформални договор. Та широка подршка омогућила је да успјешно реализујемо наше планове и да напредујемо – рекао је Симић.
Током расправе о стању у организацији, а на бази једног од закључака Главног одбора којим је речено да су све општинске организације у којима током посљедње четири године нису проведени избор, дужне да то учине, закључено је да се проведу унутарстраначки избори. Конкретна одлука о провођењу избора биће донесена на некој од сљедећих сједница, када буду припремљени и остали акти неопходни за ову активност.

Related posts

У току инсталирање стационираних радара и у Дервенти

admin

Светосавска сала први
пут дочекује вјернике

Derventski List

Три генерације Ђенића
храброшћу исписале историју

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još