ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Захвалнице за 16 волонтера за пружену руку помоћи

Поводом Међународног дана волонтера, који се обиљежава 5. децембра, дервентски Црвени крст организовао је данас пријем за Дервенћане који у вријеме пандемије корона вируса несебично помажу суграђанима, а њих 16 заслужило је захвалнице Црвеног крста РС.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Радислав Кујунџић захвалио је волонтерима за залагање и помоћ.

– Наши дугогодишњи волонтери, који су се од проглашења пандемије, која је захватила цијели свијет, одмах ставили на располагање, као и волонтери који су посредством Цивилне заштите помогли наше активности, заслужили су захвалност. Желим да се захвалим Цивилној заштити за сарадњу, са њима смо од првог дана били у свакодневном контакту, а посебно локалној управи на челу са начелником Милорадом Симићем који је као командант Штаба за ванредне ситуације, координисао све активности – рекао је Кујунџић додавши да је од великог значаја била добра организација.

– Првих седам дана пандемије у Дервенти имали смо око 30 волонтера на располагању и сви су они одиграли важну улогу у доношењу лијекова, хране и оног што је најпотребније лицима која нису могла да напуштају своје домове, а с обзиром да су ове околности другачије у односу на наше редовне активности, наши волонтери су се одлично снашли – рекао је Кујунџић.

Једна од најактивнијих међу онима који су своје вријеме несебично усмјерили како би помогли другима је и Сумеја Бечић која је истакла задовољство што је могла да помогне другима.

– За вријеме пандемије мој волонтерски рад био је усмјерен ка одрађивању административних послова у Полицијској станици за суграђане који нису били у могућности да напусте своје домове. Поред тога, ја сам самостално помагала комшијама и онима у другим дијеловима нашег града који нису имали на кога да се ослоне достављајући им лијекове, храну и основне потрепштине. Била ми је част да старијим особама и свима онима који нису могли самостално да одраде нешто, макар мало олакшам ситуацију у којој смо се сви заједно нашли – рекла је Бечићева додавши да ће наставити да волонтира.

Захвалнице су добили:

– Жељко Каиновић

Зоран Мишић

– Борислав Миоданић

– Мићо Тепић

– Момир Станић

– Александар Богосавац

– Сумеја Бечић

– Тамара Тодорић

– Миленко Цвјетковић

– Никола Ђурић

– Срђан Црнић

Александар Пејанић

– Мирна Раилић

– Душан Вујичић

– Александар Цвијановић

– Милош Митровић.

Related posts

Пјесма из Босанске Крајине
у фокусу радионице

Derventski List

ПОТПИСАН УГОВОР О КОНЦЕСИЈИ ЗА ОДМОРИШТЕ „БРКИЋА ВОДА“

admin

Почињу да раде фризери и козметичари и даље настава на даљину

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još