ИЗДВОЈЕНОНовости

ЗАШТО ДА УПИШЕМ: ТЕХНИЧАР ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИКЕ

Средњошколски центар „Михајло Пупин“ и Дервентски лист, пред почетак уписа ђака у средње школе, покренули су рубрику у којој ће бити представљена занимања за која се знања стичу у овој школи. Циљ је да, барем дјелимично, помогнемо будућим средњошколцима при избору занимања.

На нашем порталу читајте шта Средњошколски центар „Михајло Пупин“ нуди својим ђацима у различитим струкама.

ТЕХНИЧАР ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИКЕ

Ученици деветих разреда показују велико интересовање за упис у ово четворогодишње занимање. Техничар електроенергетике је занимање у оквиру електротехничке школе која припада ЈУ СШЦ „Михајло Пупин“, атрактивно је и увијек у тренду.

Завршетком школовања техничар електроенергетике стиче знање које му омогућава проналажење запослења у привредним субјектима који се баве производњом, преносом, дистрибуцијом и коришћењем електричне енергије.

Завршетком средњошколског образовања отвара се могућност уписа на факултет.

Техничар електроенергетике може покренути властити посао (изградња електричних инсталација, поправак електричних уређаја, ремонт, одржавање итд), а сва занимања из области електроенергетике омогућавају добру зараду, брзо запослење и могућност додатног усавршавања.

Related posts

ДОДИК У ДЕРВЕНТИ: ПРИМЈЕР УСПЈЕХА У РС И РЕГИОНУ

admin

Не дозволити да рат побиједи мир

admin

БРОЈ ГЛАСОВА ЗА НАЧЕЛНИКА ПО БИРАЧКИМ МЈЕСТИМА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još