ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Заједничким снагама до збрињавања отпада

Дервентски „Комуналац“ сарађиваће са општином Брод у реализацији пројекта „Успостављање модела одрживог управљања отпадом у општини Брод“ преносећи сусједној локалној заједници искуства стечена током увођења модела предселекције и рециклаже отпада у Дервенти.

Споразум о сарадњи у овом пројекту потписан је данас у Броду, на састанку којем су присуствовали директор дервентског „Комуналца“ Денис Пијетловић, начелник Брода Зоран Видић, представници ЈКП „Комвод“ Брод, као и предсједник Невладине организације „Актив развоја грађанске сфере“ Милан Зечевић.

– Наша обавеза, као партнера, јесте да пренесемо знања и искуства стечена током процеса увођења модела предселекције и рециклаже отпада у општини Дервента. У том смислу планирано је да одржимо још три састанка у наредном периоду, а први наредни ће бити у Дервенти – рекао је Пијетловић.

Обавеза дервентског предузећа је и постављање контејнера, у власништву бродског комуналног предузећа „Комвод“, у три мјесне заједнице на граници Дервенте и Брода, а у којима су присутне мање „дивље“ депоније.

Начелник Брода Зоран Видић казао је да је циљ споразума адекватно збрињавање отпада.

– На појединим граничним подручјима између општина  појављају се „дивље“ депоније које ћемо заједничким снагама уклањати. На тај начин ћемо и релевантним институцијама, прије свега Фонду за заштиту животне средине РС, показати да имамо и вољу, али и начине да збрињавамо отпад на подручју наших општина – рекао је Видић.

Пројектом се стварају материјални услови за набавку новог контејнера аутоподизача, чиме се стварају предуслови за проширење обухвата одвоза комуналног отпада из руралног подручја општине Брод. Пројекат је вриједан 155.700 марака, а учешће Брода 71.390 КМ. Средства за овај пројекат се додјељују из Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног  и одрживог локалног развоја у Републици Српској за 2020. и 2021. годину.

Related posts

Уз молитву и паљење бадњака вјерници дочекују Божић

admin

Регресирани дизел одобрен за 12 нових корисника

admin

ГЕРОНТОЛОГИЈА БЕЗБЈЕДАН И ТОПАО ДОМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još