ДруштвоИЗДВОЈЕНО

За матурскe вечери 12.000 КМ из градског буџета

Градска управа Дервента, на иницијативу директорица средњих школа, суфинансираће одржавање матурских забава којим ће матуранти, заједно са својим професорима, прославити завршетак једне од најважнијих етапа живота, средњошколског образовања.

Градоначелник Милорад Симић, послије данашњег састанка са директорицом Средњошколског центра „Михајло Пупин“ Горданом Асентић и Стручне и техничке школе Бранком Јовић, рекао је да ће из градског буџета за прославу матурских вечери бити издвојено 12.000 марака.

– Раније нисмо имали ову праксу, али смо ове године на иницијативу директорица средњих школа прихватили да дијелом помогнемо финансирање матурских вечери и тако помогнемо и матурантима и родитељима. Матурско вече је нешто најљепше за цијелу генерацију, а они својим свечаним издањима и младошћу уљепшају Дервенту – казао је Симић пожеливши матурантима срећу на њиховим даљим животним стазама.

Асентићева је истакла да вјерује да ће овај гест Градске управе увелико олакшати родитељима припрему матураната за вече које се патми читав живот.

– Ово је изузетно лијеп гест градоначелника и његових сарадника, који су препознали потребу да помогну финансирање вечери којој присуствују и ученици и професори, и на томе смо им веома захвални – казала је Асентићева, а захвалност је исказала и директорица Стручне и техничке школе Бранка Јовић.

Матурску забаву први ће имати матуранти СШЦ „Михајло Пупин“ и то у суботу, 21. маја, када ће најприје продефиловати улицама града, а потом се веселити у хотелу „Бисер“, док ће 27. маја заблистати матуранти Стручне и техничке школе.

Related posts

ЕТНО ИЗЛОЖБА У СОЧАНИЦИ ОВОГ ВИКЕНДА

admin

ЗА ГРАЂАНЕ БИХ ОБАВЕЗНА САМОИЗОЛАЦИЈА У ХРВАТСКОЈ

admin

Настављамо зацртаном трасом развоја

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još