ИЗДВОЈЕНОНовости

За највиша признања града пристигла три приједлога

Комисија за награде и признања Скупштине града констатовала је на данашњој сједници да су на јавни позив за додјелу највиших градских признања пристигла три приједлога, од којих ће један у даљу процедуру.
Наиме, на сједници је констатовано да су приједлоге доставили Градски одбор СНСД-а за додјелу Великогоспојинске повеље са златним грбом града Народној библиотеци „Бранко Радичевић“, Градски одбор СДС-а предложио је да Захвалница буде додијељена Сави Вајићу, док је група грађана за овогодишњег носиоца Захвалнице или Великогоспојинске повеље предложила Небојшу Гибаницу.
-На сједници смо констатовали да је приједлог за додјелу Великогоспојинске повеље Народној библиотеци благовремен и достављен у писаној форми са образложењем и у складу са одлуком и јавним позивом и на сљедећој сједници утврђиваћемо приједлог одлуке о додјељивању – рекао је предсједник комисије Давор Симић.
С друге стране, комисија је констатовала да група грађана није овлаштени предлагач за додјелу градских признања, те да приједлог да се једно или друго признање додијели Небојши Гибаници није у складу са одлуком о додјели признања града.
-У члану 17. се наводи ко све може да предложи кандидате за градска признања, а међу њима није група грађана, тако да смо констатовали да овај приједлог није у складу са Одлуком о додјели признања и да не иде у даљу процедуру. Комисија је већином гласова донијела одлуку да у даљу процедуру не иде ни приједлог да се Сави Вајићу додијели захвалница из разлога што се у образложењу не наводе критеријуми који би се могли подвести под члан 15. одлуке у којем се дефинишу критеријуми за додјелу Захвалнице – рекао је Симић.
На идућој сједници комисије требало би да буду разматране даље процедуре које се односе на дефинисање приједлога за додјелу Великогоспојинске повеље, а који се упућује Скупштини града на одлучивање.

Related posts

Ђаци у нову – стару школу неће прије јесени 2023.

admin

ТЕСТИРАНА ОСОБА ИЗ ДЕРВЕНТЕ НА КОРОНА ВИРУС НИЈЕ ЗАРАЖЕНА

admin

Петорица бораца животима
задужили Дријен

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još