ИЗДВОЈЕНОНовости

ЗА НАЈВИШЕ ОПШТИНСКО ПРИЗНАЊЕ ПРЕДЛОЖЕН „МЕТАЛАЦ МБМ“

За највише признање општине, Великогоспојинску повељу са златним грбом општине, ове године предложено је предузеће „Металац МБМ“ чији је оснивач и власник Слободан Голуб.

Одлучено је то на данашњој сједници Комисије за награде и признања Скупштине општине, а предсједник комисије Славиша Ђураш казао је да су четири предлагача имали исти приједлог.

– Комисија је разматрала пристигле приједлоге од стране општинских одбора СНСД-а, ДНС-а, те мјесне заједнице Луг и Календеровци и утврдили смо да предложени кандидат испуњава све услове, али ће коначна одлука бити донесена на сједници Скупштине општине – казао је Ђураш.

Приједлог је образложен тиме да предузеће „Металац МБМ“ из године у годину повећава обим производње и број запослених, те доприноси развоју општине.

Такође, ова фирма доприноси резултатима привређивања, увођењу и усвајању нових технологија, техничких унапређења, рационализације процеса производње те учествује у хуманитарним акцијама.

„Металац МБМ“ има и изузетан допринос у области образовања, те служи као примјер када је ријеч о бризи о запосленима.

Након што је комисија усвојила приједлог, коначну одлуку даће одборници Скупштине општине на једној од предстојећих сједница, а признање се додјељују поводом 28. августа, Дана општине на свечаној сједници парламента.

Захвалнице

Славиша Ђураш је казао да до сада није стигао ни један приједлог за општинске захвалнице, али да приједлози за овај вид признања није временски ограничен.

Related posts

Влада дефинисала ко може
добити помоћ за гријање

Derventski List

111 година брижљиво
пратимо живот Дервенте

Derventski List

Тротоар спаја нови кружни ток са Улицом 1. маја

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još