ИЗДВОЈЕНОНовости

ЗА ПОВРАТНИКЕ ОКО 185.000 КМ

Министар за људска права и избјеглице БиХ Семиха Боровац и предсједавајући Комисије за избјеглице и расељена лица БиХ Мато Јозић потписали су са представницима 36 градова и општина, међу којима је и Дервента, споразуме о сарадњи за инфраструктурне и пројеката електрификације у повратничким насељима вриједне око 2,4 милиона марака.

За инфраструктурне пројекте осигурано је готово 1,8 милиона КМ, одакле ће бити финансирана реализација 50 пројеката у 36 општина и градова, док је за десет пројеката електрификације осигурано 600.000 КМ.

Пројекат електрификације проводи се са циљем побољшања услова живота повратника,.

За општину Дервента додијељена су средства у износу од 115.000 КМ за Мјесну заједницу Велика Буковица и 4.500 за МЗ Бијело Брдо. Поред тога, потписан је и Споразум о реализацији пројекта обнове и изградње комуналне и социјалне инфраструктуре, такође намијењен повратницима, којим ће са 45.000 марака бити завршено асфалтирање дионице пута Рашчићи – Калачка. За реконструкцију дијела самостана Сестара милосрдница Светог Винка Паулског намијењено је 20.000 КМ.

 

Related posts

Игралиште на Чардаку
добило вјештачку траву

Derventski List

ПАКЕТИ ПОМОЋИ ЗА РАДОСНИЈЕ ПРАЗНИКЕ

admin

„Просвјета“ чувар светосавља

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još