ДруштвоИЗДВОЈЕНО

За полицијску обуку припремају се четири Дервенћанке

Да је полицијски позив веома атрактиван за Дервенћане показују и пријаве на овогодишње конкурсе које је Министарство унутрашњих послова Републике Српске расписало за пријем кадета у нове класе Специјалне антитерористичке јединице и општу полицијску обуку, а на чијим листама се нашло 18 мушкараца и шест жена.

Према подацима МУП-а РС, своје мјесто међу десет кадета женског пола, који ће ове године бити примљени у  XXIII класу полицијске обуке у Јединици за полицијску обуку (општа полиција), потражило је чак шест Дервенћанки.

– Од шест пријављених кандидаткиња двије не испуњавају услове конкурса. Једна кандидаткиња је старија од 25 година, а једна нема комплетну документацију – навели су из МУП-а.

С обзиром да је за пријем у Јединицу за полицијску обуку потребно испунити низ критеријума, почев од успјешно одрађених психолошких тестова, доброг здравственог стања, те физичке спремности, суграђанке које су одлучиле да потраже своје мјесто у полицијским редовима, свакодневно се припремају за тестирање.

Једна од њих је двадесетчетворогодишња Александра Јосиповић, која за полицијску обуку конкурише већ другу годину заредом.

– Жељу да се остварим у овој улози и да то буде мој животни пут, одредила сам већ давно, јер је мој отац полицајац више од 30 година, тако да сам то схватила као неку врсту наслијеђа – објаснила је Јосиповићева додавши да је динамика посла оно што је пресудило њеном избору.

– Овај позив ми је занимљив јер смо и у сталном  смо контакту са људима и њима на услузи. Што се тиче физичке припреме, почела сам да се припремам прије више од два мјесеца на индивидуалним тренинзима које имам три пута седмично. Раније се нисам се бавила спортом, нити сам интензивно тренирала, а ако успијем у свом циљу да успјешно упишем академију, планирам да се усавршавам – рекла је Јосиповићева.

Мјесто међу кадетима нове класе опште полицијске обуке своје мјесто потражиће Бојана Ђукић.

– Када сам одлучила да ћу се окушати у овом позиву, добила сам мноштво коментара да то није карактеристичан позив за жене, али сматрам да жене могу да буду успјешне у свим пословима. Од дјетињства сам посматрала посао полицијских службеника, а с годинама сам схватила да и сама желим да се бавим тиме јер ћу тако првенствено моћи да будем на услузи људима и да им обезбјеђујем сигурност – рекла је Ђукићева која се такође посветила побољшању физичке спреме.

– Тренирам од малена. Најприје је то био рукомет, па фолклор, а у посљедње четири године посвећена сам рагбију, а у клубу „Гладијатори“ Дервента сам већ двије године капитен. Интензивнији тренинзи ми не представљају проблем, јер је спорт одувијек имао важно мјесто у мом животу – објаснила је Ђукићева која признаје да јој велика конкуренција ствара додатну мотивацију да успије у свом циљу и постане дио полицијских снага Српске.

САЈ

На конкурс за пријем кадета на IX класу полицијске обуке за припаднике Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Српске, са подручја Дервенте су се пријавила три мушкарца, док се на конкурс за кадете XXIII класе полицијске обуке у Јединици за полицијску пријавило укупно 18 кандидата мушкараца.

Related posts

ДЕРВЕНЋАНКА СЕ ПРИДРУЖИЛА АКЦИЈИ ЗА ПОМОЋ БОЛЕСНОЈ ДЈЕВОЈЧИЦИ

admin

Уз молитву и налагање бадњака вјерници дочекују Божић

admin

ДАНАС ЈЕ СВЈЕТСКИ ДАН СЛОБОДЕ МЕДИЈА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još