Друштво

За „поносну картицу“ пријавила се 301 породица

Погодности при куповини, али и друге бенефите, очекује 301 породица са троје и више дјеце из Дервенте, који су се до сада пријавили за добијање „поносне картице“.

Дервента је недавно постала једна од двадесетак локалних заједница у Републици Српској које су дио пројекта „Пријатељи породице“, а који обезбјеђује „поносне картице“ за породице са троје и више дјеце уз које остварују одређене погодности. Основни услов који породице треба да испуне јесте да им је барем једно од дјеце малољетно.

Шансу да растерете кућни буџет искористила је 301 од око 350 породица у Дервенти, на које се односио позив.

В.д. начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић објаснио је да је велики број породица препознао олакшице које нуди овај пројекат.

– Породице са троје и више дјеце имале су могућност да поднесу захтјев за добијање „поносне картице“ јављањем на јавни позив који је затворен 5. јула, с тим да је једини услов који треба да испуне да је барем једно дијете малољетно. Од око 350 вишечланих породица у Дервенти,  запримили смо 301 захтјев. Корак који сада слиједи јесте упућивање спискова пријављених Фондацији „За породицу“ на основу којих ће они израдити „поносне картице“, а које ће, договору са градоначелником, бити подијељене власницима – објаснио је Пашалић додавши да ће пријаве за ове картице примати током читаве године.

– Наши суграђани још увијек могу да се пријаве за картице, тачније, пријаве су могуће током читаве године, само ће они који су се пријавили на јавни позив картицу добити прије оних који се пријаве у наредном периоду – објаснио је Пашалић.

Захтјев за „поносну картицу“ поднијела је и породица Душанић са четири малољетне дјевојчице. Глава куће Драгиша Душанић очекује да ће им ова погодност добро доћи да растерете кући буџет.

– Још увијек чекамо да тај пројекат „оживи“, али надам се да ћемо највише погодности имати за дјечије потрепштине – казао је он.

Пројектом је тренутно обухваћено око 4.000 породица у Републици Српској, а „поносне картице“ моћи ће се користити у читавој Српској.

Позив привредницима

Из Одјељења за привреду и друштвене дјелатности подсјетили су да овај пројекат представља подршку, не само породицама и наталитету, него и локалној привреди.

– Подстицај привреди огледа се у томе што је фирмама и предузетницима, који су дио пројекта „Пријатељи породице“, обезбијеђено бесплатно коришћење јединствене електронске продајне платформе путем које могу пласирати своје производе и услуге. Сходно томе, позивамо дервентске привреднике да се укључе у овај пројекат, а то могу да учине електронским путем на адресу предсједника Фондације „За породицу“ dragan.dakic@zaporodicu.org. Пријава треба да садржи назив компаније, адресу и податке о овлашћеном лицу с којим ће бити усаглашавани детаљи сарадње – објаснили су одјељења напоменувши да су пројекат већ подржале одређене институције и привредни субјекти.

Related posts

Вјештим рукама идеје претвара у најљепше украсе

admin

Пакетићи и Дјед Мраз
обрадовали око 350 малишана

Derventski List

Знатижељно упијају језик и културу Јапана

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još