ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Збогом ђачко доба!

Уз музику, пјесму, али и сузе и загрљаје, дервентски матуранти прослављају данас посљедњи дан наставе.

Ове године средњошколско образовање завршило је укупно 216 ученика, односно, 100 ученика Стручне и техничке школе и 116 ученика Средњошколског центра „Михајло Пупин“.

Распјевани матуранти славили су завршетак ђачког доба у школском дворишту уз трубаче, послије чега је услиједио дефиле улицама града.

Матуранткиња Ивана Тошић није крила одушевљење завршетком средњошколског образовања.

– Средњу школу ћу памтити по бројним занимљивостима и другарима, а посљедњи дан по добром расположењу, забави и томе што смо сви заједно – рекла је Тошићева.

Завршетак ђачког доба са тугом је дочекала Силвана Винчић.

– Жао ми је што се више нећемо виђати сваки дан, а вјероватно се нећемо ни сретати тако често – рекла је Винчићева која је, као и другари из њеног разреда, понијела мајицу са натписом „Циркус били смо, за све увијек криви смо“. 

По традицији, сваки разред носио је другачије мајице на којима су исписане духовите поруке, попут „Попи кау и бјеж“, „СниЖиће нам владање“, „Краљеви смо каквих нема, у зборници главна тема“, „Боље чаша у руци него посао у струци“ и слично.

Матурске забаве

У свијет одраслих у свечаном руху ученици Средњошколског центра „Михајло Пупин“ крочиће у петак, 9. јуна матурском забавом у хотелу „Бисер“, док ће седам дана послије, 16. јуна, матурску прославу на истом мјесту имати и ученици Стручне и техничке школе.

Related posts

ДЕЛЕГАЦИЈА ИЗ ДЕРВЕНТЕ БОРАВИЛА У ВИЋЕНЦИ

admin

Бројни малишани на тргу
дочекали дјечију нову годину

Derventski List

Игор све ближе
скупом лијеку

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još